• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Boris Kollár sa na hraniciach pýtal, čo chýba utečencom. Kancelária NR SR poskytne ubytovanie

Boris Kollár sa na hraniciach pýtal, čo chýba utečencom. Kancelária NR SR poskytne ubytovanie

Do pomoci utečencom sa podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára zapojili viaceré charitatívne organizácie.

27.2.2022 (Webnoviny.sk) - Predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) uviedol, že na hraniciach zisťoval, čo na hraničných priechodoch utečencom z Ukrajiny chýba. Uviedol to na tlačovej besede na hraničnom priechode Vyšné Nemecké.

Chýba technické vybavenie

Do pomoci utečencom sa zapojili aj viaceré charitatívne organizácie ako Maltézska pomoc, Červený kríž či Gréckokatolícka charita.

Potrebujeme sociálne zariadenia, potrebujeme jednotného koordinátora, ktorý skoordinuje všetky ostatné zložky ako sú župy alebo okresy alebo sociálnych pracovníkov a podobne," uviedol Kollár. Doplnil, že chýba aj rôzne technické vybavenie či napríklad aj miesta na parkovanie. Za potrebné považuje tiež posilniť Generálny konzulát SR v Užhorode.

Ukrajincov ubytujú v zariadení Kancelárie NR SR

Z iniciatívy NR SR na hraničný priechod priviezli členovia hnutia Sme rodina autobus. S pomocou gréckokatolíckej charity poskytnú utečencom odvoz do Bratislavy a ubytovanie im poskytnú v účelovom zariadení Kancelárie Národnej rady SR v Častej - Papierničke, ktorého kapacita je 150 lôžok.

Som veľmi rád, že to môžem priamo vidieť a môžem to tlmočiť ďalej na koaličnej rade," uzavrel Kollár.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie