• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Boris Kollár neschvaľuje spojenie komunálnych a župných volieb, hovorí o chaose a prelínaní kampaní

Boris Kollár neschvaľuje spojenie komunálnych a župných volieb, hovorí o chaose a prelínaní kampaní

Boris Kollár očakáva tento rok vďaka spojeným voľbám vyššiu účasť, najmä čo sa týka župných volieb.

29.10.2022 (Webnoviny.sk) - Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) si vie predstaviť, že by sa v budúcnosti spojili aj iné druhy volieb, rovnako ako tohtoročné komunálne a župné voľby, aj keď to nepokladá za šťastné.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

„Osobne si myslím, že všetky tie voľby, ktoré sú rýchlo za sebou, je to veľmi nešťastné, kampane sa prelínajú, všetko je oblepené billboardmi a ľudia v tom majú chaos," poznamenal s tým, že najlepšie je, keď sú každý rok iné voľby, ale rešpektuje rozhodnutie o spojených voľbách.

Boris Kollár očakáva tento rok vďaka spojeným voľbám vyššiu účasť, najmä čo sa týka župných volieb, v ktorých bývala účasť v predchádzajúcich rokoch nízka. Podľa neho môžu byť vďaka spojeniu výsledky župných volieb tento rok zaujímavé. Zároveň vyzval ľudí, aby v sobotu išli voliť.

„Je to ich právo, ale zároveň nemôžu nadávať, keď budú do samosprávy zvolení ľudia bez ich účasti," zdôraznil. Tiež pripomenul, žesobotňajšie spojené voľby sú na rozdiel od predošlých rokov iba do 20:00, nie ako je to bežné do 22:00.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie