• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Bödör je podľa Fica nevinný a stíhaný z politických dôvodov, Hlas jeho prepustenie označil za dôkaz zneužívania trestného práva

Bödör je podľa Fica nevinný a stíhaný z politických dôvodov, Hlas jeho prepustenie označil za dôkaz zneužívania trestného práva

Podľa Roberta Fica bol stíhaný podnikateľ rok a pol vo väzbe nedôvodne.

13.1.2022 (Webnoviny.sk) - Prepustenie Norberta B. z väzby na základe rozhodnutia Ústavného súdu SR o porušení jeho ústavných práv je ďalším dôkazom o zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní súčasnou vládou.

Konštatuje to strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) v stanovisku, ktoré zaslala jej hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Politika má byť súbojom programov a ideí

Igor Matovič, Roman Mikulec a Daniel Lipšic venujú všetko svoje úsilie zneužívaniu polície a špeciálnej prokuratúry v politickom súboji s opozíciou a jej nominantmi. Neváhajú pritom porušovať základné ústavné práva občanov, zákonnosť a pravidlá právneho štátu. Za ich ťaženie proti opozícii a jej lídrom by sa dnes nemusel hanbiť žiaden diktátorský režim,“ uviedol nezaradený poslanec parlamentu a člen Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok.

Hlas-SD odmieta zneužívanie trestného práva na politický súboj. „Politika má byť súbojom programov, ideí a lepších riešení pre ľudí na Slovensku. Keďže však súčasná vláda nič z toho nemá a zlyháva na každom jednom kroku, uchyľuje sa k šikane politickej opozície a deštrukcii právneho štátu a neváha pri tom používať inkvizičné stredoveké metódy,“ dodal Šutaj Eštok.

Podnikateľ je podľa Fica nevinný

Norbert B. je nevinný a jeho stíhanie má politické dôvody, konkrétne jeho účelové spájanie so súčasnou opozíciou. Na sociálnej sieti v reakcii na jeho prepustenie z väzby to napísal predseda strany Smer-SD Robert Fico. Podľa neho bol stíhaný podnikateľ rok a pol vo väzbe nedôvodne.

„Norbert B. je nevinný, svedčí proti nemu len jeden udavač a neexistujú žiadne dôvody, pre ktoré by mal byť rok a pol vo väzbe. V súvislosti s prípadom Norberta B. vychádza na povrch neuveriteľná skutočnosť, že skupina sudcov na Najvyššom súde SR je vzhľadom na vysoký počet rozhodnutí Ústavného súdu SR najčastejším porušovateľom ľudských práv osôb vo výkone väzby, a to predovšetkým v citlivých politických kauzách," vyhlásil Fico. Dodal, že toto je neakceptovateľná situácia, s ktorou sa bude musieť parlamentná demokracia v budúcnosti dôsledne vysporiadať.

Ide z väzby na slobodu

Stíhaný nitriansky podnikateľ Norbert B. ide z väzby na slobodu. Ako vo štvrtok informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová, rešpektujúc právny názor Ústavného súdu SR (ÚS SR) plynúci z jeho nálezu zo 16. decembra 2021 NS SR rozhodujúci o sťažnosti obžalovaného proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o jeho väzbe zohľadnil zrušenie uznesenia ŠTS z 15. marca 2021 na pokyn ÚS SR a z toho plynúce dôsledky v podobe zániku právneho titulu na pozbavenie osobnej slobody obžalovaného.

Tie podľa NS SR v súlade s judikatúrou ÚS SR nie je možné napraviť ďalším rozhodnutím súdu, čo nevyhnutne muselo viesť k jeho prepusteniu z väzby na slobodu.

Norbert B. čelí obžalobe v kauze Dobytkár spojenej s korupciou v Pôdohospodárskej platobnej agentúre a stíhaný je aj v kauze Očistec, ktorá sa týka údajnej zločineckej skupiny vo vedení Policajného zboru.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie