• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Bitcoin prudko stúpol a opäť prekonal hranicu 28-tisíc dolárov za kus, dôvod však nebol hneď jasný

Bitcoin prudko stúpol a opäť prekonal hranicu 28-tisíc dolárov za kus, dôvod však nebol hneď jasný

Zdá sa, že žaloba CFTC voči firme Binance, hoci je to dosť dôležitá vec, trh veľmi neovplyvnila

Digitálna mena bitcoin v stredu prudko stúpla. Investori sa totiž zbavili úvodných obáv v súvislosti s krokmi amerických regulátorov proti veľkým firmám v odvetví kryptomien a nadobudli ochotu podstúpiť určité riziko.

Bitcoin, ktorý je najrozšírenejšou kryptomenou na svete, za uplynulých 24 hodín vzrástol o päť percent na 28 474 dolárov za kus. Informuje o tom portál cnbc.com.

Bitcoin tak znova prekonal hranicu 28-tisíc dolárov za kus po tom, ako pod ňu klesol v pondelok po správach, že americká Komisia pre termínované obchody s komoditami (CFTC) zažalovala burzu kryptomien Binance.

Dôvod stredajšieho rastu bitcoinu nebol hneď jasný. Nastal však zároveň so všeobecným posilnením amerického akciového trhu. Bitcoin je známy tým, že kopíruje pohyby akciových trhov a investori ho považujú za tradičné riskantné aktívum.


„Naznačuje to, že trh je aktívny a prejavuje sa v ňom trend rastu,“ povedal o posilnení bitcoinu viceprezident pre korporátny rozvoj burzy kryptomien Luno Vijay Ayyar. „Zdá sa, že žaloba CFTC voči firme Binance, hoci je to dosť dôležitá vec, trh veľmi neovplyvnila,“ dodal.


(1 EUR = 1,0841 USD)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie