• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Bioplynová asociácia má nového člena, je tak o krok bližšie k naplneniu svojich ambícií

Bioplynová asociácia má nového člena, je tak o krok bližšie k naplneniu svojich ambícií

Verejné zdroje sa investujú do budovania nových kompostární nekoncepčne a nehospodárne, pričom už existujú zariadenia, ktoré potrebujú rádovo nižšiu investíciu ako výstavba novej kompostárne.

Slovenská bioplynová asociácia sa rozširuje o nového člena spoločnosť JRK Slovensko. Tá sa viac ako desať rokov venuje komplexným riešeniam pre odpadové hospodárstvo, od predchádzania vzniku odpadu, cez efektívne systémy zberu a evidencie, až po jeho recykláciu a opätovné použitie.

O krok bližšie k ambícii

„S novým členom je asociácia o krok bližšie naplniť ambíciu stať sa združením pre prevádzky na zhodnocovanie biologicky rozložiteľných odpadov, ktorými sú okrem bioplynových staníc aj kompostárne,“ informoval generálny sekretár bioplynovej asociácie Dávid Kančo.

Slovensko naštartovalo odklon biologicky rozložiteľného odpadu zo skládok zavedením triedeného zberu kuchynských odpadov. Napriek štátom deklarovanej technologickej neutralite pri zavádzaní systému zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov, reálne ministerstvo životného prostredia podľa asociácie podporuje najmä kompostárne.

Budovanie nových kompostární

„Verejné zdroje sa investujú do budovania nových kompostární nekoncepčne a nehospodárne, pričom už existujú zariadenia, ktoré potrebujú rádovo nižšiu investíciu ako výstavba novej kompostárne. Nepodporujú sa komplexné riešenia prispôsobené konkrétnym potrebám, ale hlavne kompostárne zhodnocujúce aj zelený aj kuchynský odpad,“ upozornil Kančo.


Slovenská asociácia bioplynových staníc verí, že spolu s JRK Slovensko sa jej podarí presvedčiť envirorezort o rýchlejšom, efektívnejšom a hospodárnejšom nastavení koncovky systému zhodnocovania biologicky rozložiteľného odpadu.

Slovenská bioplynová asociácia je záujmové združenie prevádzkovateľov bioplynových staníc. Združuje výrobcov biometánu, obnoviteľného tepla a obnoviteľnej elektriny, ktorá má potenciál pokryť 10 % ročnej spotreby elektriny slovenských domácností. Slovenská bioplynová asociácia zastupuje viac ako polovicu aktívnych členov po celom Slovensku. Od roku 2018 je členom Európskej bioplynovej asociácie (EBA).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie