• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Bardejovskú radnicu preradenie okresu do čiernej farby neteší, ľudí vyzýva na dodržiavanie opatrení

Bardejovskú radnicu preradenie okresu do čiernej farby neteší, ľudí vyzýva na dodržiavanie opatrení

Krízový štáb podľa hovorcu skonštatoval, že preradenie okresu do čiernej farby samosprávu neteší, ale neostáva nič iné, len rozhodnutie kompetentných orgánov rešpektovať.

Okres Bardejov bude na základe štvrtkového rozhodnutia vlády od pondelka 18. októbra zaradený ako jeden z piatich okresov na Slovensku do tretieho, teda najvyššieho stupňa ohrozenia v rámci COVID automatu. V COVID mape Slovenska sa na tak presúva do čiernej farby.

Primátor zvolal krízový štáb

Podľa mesta Bardejov sa tak deje napriek tomu, že v zariadeniach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti neevidujú nárast pozitívnych prípadov. Nariadenia ale budú rešpektovať a vyzývajú na ich dodržiavanie.

Ako informoval hovorca mesta Bardejov Štefan Hij, v súvislosti s aktuálnou epidemickou situáciou v piatok zvolal primátor mesta Bardejov Boris Hanuščák zasadnutie mestského krízového štábu, ktoré sa konalo formou videokonferencie.


Krízový štáb podľa hovorcu skonštatoval, že preradenie okresu do čiernej farby samosprávu neteší, ale neostáva nič iné, len rozhodnutie kompetentných orgánov rešpektovať.


„Znamená to, že budú rešpektované všetky nariadenia a odporúčania štátnych orgánov, ktoré prislúchajú najvyššiemu stupňu rizikovosti, nevylučuje sa ani ich sprísnenie. Aj napriek tomu, že v zariadeniach, kde je samospráva zriaďovateľom, ako sú školy, predškolské zariadenia, zariadenia pre seniorov a mestské podniky a organizácie neevidujeme nárast pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19, mestský krízový štáb odporúča prísne dodržiavanie predpísaných obmedzení a apeluje na všetkých obyvateľov mesta, aby ich striktne dodržiavali,“ informoval Hij.

Oslavy sú zakázané

V treťom stupni COVID automatu je povinné nosenie respirátorov v interiéri a rúška v exteriéri.


Reštaurácie sú obmedzené na okienkový predaj a rozvoz, zakázaný je pobyt v ubytovacích zariadeniach, s výnimkou karanténnych zariadení, ubytovania v súvislosti s výkonom povolania a ubytovania dlhodobého charakteru.


Zatvorené sú aj fitness, wellness, akvaparky a kúpele mimo zdravotných indikácií. Hromadné podujatia sú len pre kompletne zaočkovaných do maximálne 100 osôb. Zakázané sú aj oslavy, vrátane svadieb a karov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie