• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Banskobystrický kraj spustil vlastný systém registrácie náhradníkov na očkovanie proti COVID-19

Banskobystrický kraj spustil vlastný systém registrácie náhradníkov na očkovanie proti COVID-19

Po úspešnom zápise do listiny čakateľov na očkovanie ľuďom stačí len čakať na telefonát z call centra.

11.3.2021 (Webnoviny.sk) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) prišiel s vlastným systémom náhradníkov pre očkovanie vo svojich očkovacích centrách.

Od štvrtka sa záujemcovia môžu registrovať na stránke nahradnici.sk a v prípade uvoľnenia kapacít v očkovacom centre ich bude kontaktovať krajské call centrum s ponukou termínu.

Na štvrtkovom brífingu o tom informoval podpredseda BBSK Ondrej Lunter s tým, že systém je užívateľský veľmi jednoduchý a po zaregistrovaní umožní prihlásiť do systému viacerých ľudí.

Kraj zriadil aj call centrum

Jeden člen rodiny tak dokáže s registráciou pomôcť aj príbuzným, ktorí nie sú dostatočne technicky zdatní alebo nemajú pripojenie na internet.

„Vieme, že ľudia v kraji majú o očkovanie záujem. Prihlasovanie je však dnes traumatizujúca skúsenosť. Okrem nedôstojného systému prihlasovania na riadny termín dnes neexistuje transparentný systém na registráciu náhradníkov. Rozhodli sme sa preto prísť s vlastným systémom, v ktorom sa môžu záujemcovia o očkovanie v tejto chvíli registrovať ako náhradníci. Ak sa im aj nepodarí prihlásiť sa na riadny termín na stránke ministerstva zdravotníctva, stále budú mať šancu pri uvoľnení kapacít dostať sa na očkovanie,“ povedal vicežupan a dodal, že užívateľ môže v novom systéme svoju registráciu aj stiahnuť a uvoľniť miesto inému náhradníkovi.

Po úspešnom zápise do listiny čakateľov na očkovanie tak ľuďom stačí len čakať na telefonát z call centra, ktoré rovnako zriadil Banskobystrický samosprávny kraj.

Zatiaľ registrujú len ľudí z kraja

Ten sa uskutoční v prípade, že sa na termín nedostavia všetci prihlásení uchádzači, ktorí sa zaregistrovali cez stránku ministerstva zdravotníctva.

Stránka nahradnici.sk v tejto chvíli umožňuje registráciu len ľuďom z kraja, na očkovanie je totiž potrebné pri uvoľnení kapacít prísť pomerne rýchlo.

„Zväčša je to do dvoch hodín od telefonátu a potvrdenia účasti. V kraji zatiaľ fungujú štyri očkovacie centrá – v Banskej Bystrici, vo Zvolene, v Brezne a Lučenci. V krátkom čase pribudnú aj centrá v Rimavskej Sobote, Žiari nad Hronom, vo Veľkom Krtíši a v Revúcej, takže by to pre záujemcov nemal byť problém,“ doplnil Lunter.

V súlade s očkovacou stratégiou

Systém je nastavený tak, že záujemcov do poradia pridáva v súlade s aktuálne platnou štátnou očkovacou stratégiou. Nehrozí teda, že by seniorov či ľudí s ťažkými diagnózami niekto medzi náhradníkmi predbehol.

Hlavné kritérium je vek a pridružené diagnózy, ktoré sú podľa odborníkov najrizikovejším faktorom pre ťažký až fatálny priebeh ochorenia.

„V tejto chvíli bude systém slúžiť očkovacím centrám zriadeným krajom. Postupne chceme osloviť do zapojenia všetky vakcinačné centrá na území kraja, vrátane nemocníc. Samozrejme, budeme veľmi radi, ak o systém prejavia záujem naši partneri z ostatných krajov, prípadne samotné ministerstvo zdravotníctva,“ uzavrel podpredseda.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie