• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Banská Bystrica chystá oslavy výročia SNP, odštartuje ich tradičný koncert Štátnej opery

Banská Bystrica chystá oslavy výročia SNP, odštartuje ich tradičný koncert Štátnej opery

Oficiálna časť osláv SNP bude určená výlučne pre pozvaných hostí, Múzeum SNP pre verejnosť pripravuje popoludňajší program s viacerými sprievodnými aktivitami.

14.8.2021 (Webnoviny.sk) - Oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania (SNP) odštartuje v sobotu 28. augusta o 19:00 tradičný koncert Štátnej opery v Banskej Bystrici. Ako Múzeum SNP informuje na svojej webovej stránke, počas koncertu budú ocenené osobnosti a organizácie, ktoré aktívne podporujú činnosť múzea.

Z dôvodu obmedzení v súvislosti so šírením vírusu COVID-19 budú celoslovenské oslavy sprevádzané niekoľkými obmedzeniami. Denný oficiálny program sa začne o 11:00 v nedeľu 29. augusta preletom leteckej techniky Ozbrojených síl Slovenskej republiky a pietnym aktom kladenia vencov.

Krátke kultúrne vystúpenia

Slávnostné zhromaždenie otvorí hymna Slovenskej republiky v podaní Reného Bošeľu a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Okrem príhovorov oficiálnych hostí, slávnostné zhromaždenie ponúkne aj krátke kultúrne vystúpenia a ukončí ho atraktívny zoskok výsadkárov.

Oficiálna časť osláv SNP, 29. augusta 2021, bude určená výlučne pre pozvaných hostí, priamych účastníkov Povstania, predstaviteľov diplomatických zastúpení v SR a členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Oficiálna časť osláv SNP bude vysielaná v priamom prenose RTVS,“ uvádzajú organizátori s tým, že verejnosť si tento program môže pozrieť z pohodlia domova.

Viaceré sprievodné aktivity

Múzeum SNP pre verejnosť pripravuje popoludňajší program s viacerými sprievodnými aktivitami. „Od 13:30 do 17:00 sa na hlavnej tribúne pred Pamätníkom SNP uskutoční kultúrny program, avšak za podmienky dodržania protiepidemických nariadení, ktoré budú platné v danom období. Priestory stálej expozície a kinosály budú pre verejnosť sprístupnené od 13:30 do 18:00,“ dodáva Múzeum SNP s tým, že o podmienkach účasti verejnosti dňa 29. augusta bude informovať priebežne na stránke www.muzeumsnp.sk a na sociálnych sieťach. Vstup na všetky aktivity a podujatia osláv 77. výročia SNP je bezplatný.

Oslavy 77. výročia SNP si vyžiadajú aj dopravné a iné obmedzenia. Vstup do areálu Pamätníka SNP bude 29. augusta možný až po 13:30 z Kapitulskej ulice. Počas 28. a 29. augusta bude vo vybraných uliciach v Banskej Bystrici čiastočne zmenené dopravné značenie. V Kapitulskej ulici bude od 22:00 28. augusta do 15:00 29. augusta umiestnené dopravné značenie zákaz zastavenia. Počas hlavného dňa osláv 29. augusta 2021 od 6:00 do 15:00 budú uzavreté ulice Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova a Kuzmányho.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie