• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Bamidele hetrikom zariadil výhru Trnavy v 2. kvalifikačnom kole EKL, Ružomberok hladko podľahol Rige

Bamidele hetrikom zariadil výhru Trnavy v 2. kvalifikačnom kole EKL, Ružomberok hladko podľahol Rige

Trnava zvíťazila doma nad waleským klubom 4:1, Ružomberok podľahol tímu z hlavného mesta Lotyšska 0:3.

21.7.2022 (Webnoviny.sk) - Vo štvrtok boli v akcii zvyšní dvaja slovenskí zástupcovia v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy 2022/2023.

FC Spartak Trnava nasadený priamo do tejto fázy súťaže využil domáce prostredie a zdolal waleský Newtown AFC 4:1 najmä vďaka hetriku Yusufa Bamideleho v prvom polčase.

Ruža nezvládla záver polčasu

Úradujúci slovenský vicemajster MFK Ružomberok v úvodnom domácom dueli podľahol lotyšskému FC Riga 0:3 a pred budúcotýždňovou odvetou je v náročnej situácii.

Ružomberčania nezvládli záver prvého polčasu, keď v 43. minúte poslal hostí do vedenia Argentínčan Marcelo Torres a už o dve minúty neskôr pridal druhý gól Rigy Fín Mikael Soisalo.

Krátko po zmene strán, v 50. minúte, zvýšil náskok aktuálne tretieho tímu najvyššej lotyšskej súťaže na 3:0 ďalší legionár Douglas Aurélio z Brazílie.

Odveta je na programe vo štvrtok 28. júla (19.00 h) v hlavnom meste Lotyšska. Ak v nej "Ruža" zvráti stav dvojzápasu, v 3. kvalifikačnom kole EKL si zahrá proti portugalskému Gil Vicente.

Výhru Trnavy spečatil Iván

Trnavčanov poslal do vedenia v 17. minúte presnou hlavičkou Nigérijčan Yusuf Bamidele. Tretie mužstvo najvyššej waleskej súťaže z minulej sezóny vyrovnalo stav v 23. minúte zásluhou Angličana Henryho Cowansa.

Bamidele však v závere prvého polčasu zavŕšil hetrik gólmi zo 41. a 44. minúty a domáci viedli 3:1. V 76. minúte strelil štvrtý gól domácich Alex Iván.

Odveta je naplánovaná na 28. júla vo Walese (19.00 h). Ak Spartak postúpi cez Newtown, v 3. kvalifikačnom kole (4. a 11.8.) vyzve poľský Raków Čenstochová alebo kazašský FC Astana.

Bamidele, Adamec a Dobiáš

"Mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom, ale je to dobrý výsledok do odvety. Pred odchodom z kabíny som hráčom hovoril, aby si zápas užili. Bol to náš prvý pohárový zápas v sezóne a bol na nás trochu vyvíjaný tlak, lebo sme favorit, ale myslím si, že chalani si to celých 90 minút užívali a bavili sa futbalom. Verím, že aj ľuďom sa to páčilo. Kvalitatívne sme o niečo lepšie mužstvo, ale nemôžeme nič podceniť. Potrebujeme ísť koncentrovaní aj do odvety, aby sme postúpili," zhodnotil duel pre RTVS tréner Spartaka Michal Gašparík.

Dvadsaťjedenročný Bamidele sa stal tretím hráčom v histórii Spartaka Trnava s troma gólmi v zápase európskej pohárovej súťaže.

Pred ním to dokázali len klubové legendy Jozef Adamec a Karol Dobiáš, obaja v Európskom pohári majstrov 1968/1969. Bamidele potreboval na hetrik 27 minút, rýchlejšie ho zaznamenal iba Adamec (22 minút).

DAC vyhral na Faerských ostrovoch

FC 1904 DAC Dunajská Streda v utorok triumfoval na pôde tímu Víkingur Göta z Faerských ostrovov 2:0 a odvetu odohrá tiež 28. júla doma (21.00 h).

Ak Dunajskostredčania zvládnu druhý súboj proti ostrovnému súperovi, v ďalšej časti na nich čaká gruzínsky tím Saburtalo Tbilisi alebo rumunský klub FCSB (Steaua Bukurešť).

Tbilisi zvíťazilo v prvom dueli 1:0. Všetky slovenské kluby by v prípade účasti v 3. kvalifikačnom kole EKL začínali doma a odvetu by absolvovali u súperov.

Viac k téme: Európska konferenčná liga

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie