• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Auto narazilo do zastávky na Zochovej ulici v Bratislave, zahynuli štyria ľudia a polícia prosí ľudí o pomoc (foto)

Auto narazilo do zastávky na Zochovej ulici v Bratislave, zahynuli štyria ľudia a polícia prosí ľudí o pomoc (foto)

V súvislosti s tragickou udalosťou, ku ktorej došlo v nočných hodinách na Zochovej ulici sa obraciame na verejnosť so žiadosťou o pomoc.

Na Zochovej ulici v Bratislave došlo v nedeľu večer k tragickej nehode. Ako informovala polícia na sociálnej sieti Facebook, vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD.

Hasiči na sociálnej sieti Facebook uviedli, že nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych a siedmich zranených. „V čase udalosti sa na zastávke nachádzalo viacero osôb. Po príchode na miesto udalosti museli hasiči vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla,“ priblížili.

Bratislavský primátor Matúš Vallo na sociálnej sieti Facebook napísal, že vodič osobného auta bol údajne pod vplyvom alkoholu. „Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám prevažne mladých ľudí, ktoré teraz iste prežívajú najťažšie chvíle v živote,“ uviedol.

Kollár vyjadril ľútosť nad tragédiou v Bratislave

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí. Zraneným zaželal skoré uzdravenie.


„S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom,“ vyhlásil na sociálnej sieti.


Šéf parlamentu vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. „Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín,“ skonštatoval.

V súvislosti s tragickou nehodou žiada polícia o pomoc aj verejnosť. „V prípade ak ste boli svedkom tejto udalosti a disponujete informáciami, ktoré môžu napomôcť pri vyšetrovaní jej okolností, žiadame vás aby ste sa prihlásili na bezplatnom čísle polície 158 alebo nám napísali súkromnú správu na sociálnej sieti Polícia SR Bratislavský kraj spolu s telefónnym číslom a my sa vám v priebehu dňa ozveme,“ napísala.


Zo šiestich zranených po nedeľnej (2.10.) tragickej nehode v centre Bratislavy boli dvaja v kritickom stave. Záchranári ich uviedli do umelého spánku a s viacerými ťažkými poraneniami, tzv. polytraumou previezli do nemocnice. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová. Piatu obeť záchranári nepotvrdili.


Policajti v centre hlavného mesta naďalej dokumentujú okolnosti nočnej tragickej nehody na zastávke Zochova. Vodičov vyzývajú na opatrnosť. Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti. "Apelujeme na verejnosť, aby pri prejazde miestom tejto udalosti zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť, pretože premávka bude usmerňovaná policajtmi v smere od Hodžovho námestia na Most SNP do jedného jazdného pruhu," uviedli policajti. Občanov vyzvali, aby na presun do Petržalky, ak je to možné, využili alternatívnu trasu.

Aj táto vizualizácia tragickej nehody sa prostredníctvom sociálnych sietí dostala na verejnosť. Foto: facebook

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti Facebook apeluje na ľudí, aby sa správali zodpovedne. „V dôsledku nehody zbytočne vyhasli štyri životy, medzi nimi aj mladých ľudí. Je to nesmierna tragédia, z ktorej som hlboko zarmútený. Pozostalým vyslovujem úprimnú sústrasť a zraneným skoré vyliečenie,“ napísal.

Úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Zraneným zaželala čo najrýchlejšie zotavenie. „Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom,“ napísala na sociálnej sieti Facebook.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie