• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Aplikácie Facebooku lámu rekordy, ale firma aj tak očakáva prepad digitálnej reklamy

Aplikácie Facebooku lámu rekordy, ale firma aj tak očakáva prepad digitálnej reklamy

Jedným z opatrení spoločnosti na zvládnutie veľkého náporu ľudí využívajúcich internet je zníženie kvality videí v Európe.

25.3.2020 (Webnoviny.sk) - V krajinách, ktoré zaviedli prísne opatrenia a zákazy vychádzania v súvislosti so šírením nového koronavírusu, zaznamenal Facebook výrazný nárast využívania služieb naprieč svojimi platformami. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Viac o téme: Koronavírus

V Taliansku, ktoré je jednou z najzasiahnutejších krajín a zaviedlo tiež jedny z najprísnejších reštrikcií, bol pritom nárast najvýraznejší, keď sociálna sieť počas uplynulého mesiaca zaznamenala o vyše tisíc percent viac skupinových videohovorov. Okrem toho tiež z krajiny hlásia 70-percentné zvýšenie času stráveného na aplikáciách, ktoré vlastní Facebook.

Posielanie správ vzrástlo o polovicu

Celkovo sa pritom podľa spoločnosti v najzasiahnutejších krajinách zvýšilo využívanie posielania správ na všetkých jej platformách v priemerne o 50 percent. Facebook vlastní Instagram aj populárnu aplikáciu WhatsApp.

Spoločnosť však upozornila, že zvýšené využívanie týchto služieb ju neochráni pred očakávaným prepadom digitálnej reklamy po celom svete.

Spoločnosť sa snaží vydržať nápor

Facebook zároveň robí kroky, aby sieť vydržala zvýšený nápor používateľov v čase, keď je množstvo ľudí vnútri a pracuje z domu. "Udržanie stability počas špičiek je náročnejšie, ako zvyčajne, keďže väčšina našich zamestnancov pracuje z domu. Každý deň zaznamenávame rekordy," uviedla spoločnosť v stanovisku.

Facebook už pritom znížil kvalitu videí v Európe, aby pomohol znížiť požiadavky na poskytovateľov internetu. Podobné kroky ohlásili aj Amazon, Apple TV+ a Netflix.

Viac k téme: Koronavírus, práca z domu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie