• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Antigénové testovanie v Hlohovci je ohrozené, členovia odberového tímu sú infikovaní

Antigénové testovanie v Hlohovci je ohrozené, členovia odberového tímu sú infikovaní

Mesto sa snaží situáciu zachrániť a hľadá ľudí so zdravotníckym vzdelaním, ktorí by v prípade výpadkov personálu mohli zaskočiť.

7.1.2021 (Webnoviny.sk) - Antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 v Hlohovci viazne pre časté výpadky personálu v mobilnom odberovom mieste na Námestí sv. Michala. Z dôvodu pozitívne testovaných členov tímu na tomto mieste vo štvrtok 7. januára ráno nezačali testovať, napriek tomu, že tam ľudia čakali v rade. Bezplatné antigénové testovanie v centre Hlohovca zabezpečuje súkromná firma.

Mesto Hlohovec v tejto súvislosti hľadá ľudí so zdravotníckym vzdelaním, ktorí by mohli pomôcť pri testovaní, ale aj ďalších členov tímu pre administratívne úkony. Mala by vzniknúť databáza ľudí, ktorí by boli k dispozícii v prípade problémov s testovaním na Námestí sv. Michala.

Radnica informuje, že ide o prácu na zmluvu so spoločnosťou, ktorá testovanie zabezpečuje. Odmena pre zdravotníckeho pracovníka je približne 7 eur na hodinu a pre administratívneho pracovníka 5 eur na hodinu. Testuje sa len v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00.

Okres Hlohovec susedí s okresom Nitra, kde je aktuálne kritická situácia s počtom ochorení COVID-19 a kde bude od pondelka 11. januára platiť sprísnený zákaz vychádzania. V okrese Nitra bude od piatku do nedele prebiehať plošné testovanie antigénovými testami.


V Hlohovci je aj ďalšie mobilné odberové miesto v miestnych kasárňach, tam testovanie po personálnej stránke zabezpečuje Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok.

Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy

Záhadné šírenie nového kmeňa COVID-19: Slovenské hranice ostávajú otvorené, cestovné obmedzenia nemajú zmysel

Otázky a odpovede: O novom anglickom variante vírusu SARS-CoV-2 s mutáciou na Slovensku

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou

tip na velkonocny vikend vinarske podujatie bude na bielu sobotu v suchej nad parnou

28.3.2024 (SITA.sk) - Špeciálne menu, podávané v historickom meštianskom domčeku, pripravujú na Bielu sobotu 30. marca.

V Regióne Trnava oslavujú Veľkú noc tradičnými podujatiami, ktoré sa začínajú počas tohto týždňa a potrvajú až do konca veľkonočných sviatkov. Jedno z nich organizujú vo vinárstve Terra Parna v Suchej nad Parnou neďaleko Trnavy.

"Vinárska rodina Zvolenských pozýva na akciu s názvom "Veľkonočný grilovaný baránok". Takéto menšie lokálne podujatia sú v našom regióne veľmi populárne a lákajú ako obyvateľov, tak aj návštevníkov Trnavy a okolitých obcí," hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Bielosobotná grilovačka sa začne 30. marca o 11:30 h. V prípade priaznivého počasia sa bude konať vo vonkajších priestoroch vinohradníckeho domčeka, ktorý má pod svojou strechou pôvodnú architektúru typickú pre túto oblasť a zároveň sa môže pochváliť originálnym výhľadom na vinohrad.

"Hostia podujatia sa môžu tešiť na trojchodové menu, ktoré už tradične pripraví šéfkuchár Michal Hečko. Hlavným chodom, podávaným počas akcie, bude mladý baránok z farmy Močenok, pečený a servírovaný priamo na mieste. Všetky chody dokoreníme naším vínom. V ponuke bude sekt, ale aj dve legendy, Modrý Portugal a Rizling Rýnsky, ktoré sú pre túto oblasť najtypickejšie," dodáva Jozef Zvolenský, vinár a majiteľ vinárstva.

Vstup na podujatie je možný len s online rezerváciou na stránke vinárstva: https://www.terraparna.sk/eshop/p/grilovan-vekonon-barnok

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Informačný servis

Viac k téme: Biela sobota, PR, Terra Parna, Veľká noc
Zdroj: SITA.sk - Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou


Počasie