• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Ani päť, ani tri či štyri miliardy z eurofondov na energetickú krízu neprídu, vyvracia Ďuriš Nicholsonová slová Hegera

Ani päť, ani tri či štyri miliardy z eurofondov na energetickú krízu neprídu, vyvracia Ďuriš Nicholsonová slová Hegera

Keby Remišová a celá vláda v oblasti eurofondov totálne nezlyhali, nemuseli dnes v predklone prosíkať ten ‚zlý‘ Brusel o výnimku.

Slovensko môže využiť zo zatiaľ nevyčerpaných prostriedkov Európskej únie na pomoc svojej ekonomike pre rast cien energií 1,5 miliardy eur.

O peniaze prídu obce a mestá

Podľa europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej (frakcia Obnovme Európu) nepôjde o päť ani tri alebo štyri miliardy eur ako hovorí premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Myslí si, že potrvá ešte niekoľko dlhých mesiacov, kým sa Slovensko k tým peniazom dostane. „Sú to zazmluvnené peniaze, ktoré teraz rezorty musia zobrať predovšetkým obciam a mestám.

Tie z nich mali dobudovať cesty a škôlky,“ uviedla na sociálnej sieti Ďuriš Nicholsonová.

Vláda zlyháva v pomoci ľuďom

Táto vláda podľa nej zlyhala v čerpaní eurofondov a zlyháva v pomoci ľuďom, pričom podotkla, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) vnímajú energetickú krízu ako príležitosť prekryť vlastné dlhodobé a systémové zlyhania a kúpiť si ľudí eurofondmi.


„Keby Remišová a celá vláda v oblasti eurofondov totálne nezlyhali, nemuseli dnes v predklone prosíkať ten ‚zlý‘ Brusel o výnimku,“ poznamenala Ďuriš Nicholsonová.

Podľa nej Remišová mala mať už celý rok spojazdnený nový operačný program a vláda už mohla pomáhať ľuďom. „Naša ekonomika sa nemusela vôbec rúcať, firmy nemuseli krachovať a ľudia nemuseli padať do chudoby,“ tvrdí europoslankyňa.

Vďaka výnimke z Bruselu, o ktorej budú rozhodovať aj europoslanci, podľa Ďuriš Nicholsonovej bude môcť Slovensko časť nevyčerpaných peňazí použiť na záchranu vlastnej ekonomiky a ľudí. „Je to lepšie ako tie nevyčerpané peniaze v roku 2023 vracať,“ dodala.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie