• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Anglicko uvoľní opatrenia až koncom júna, rastie počet prípadov nákazy indickým variantom koronavírusu

Anglicko uvoľní opatrenia až koncom júna, rastie počet prípadov nákazy indickým variantom koronavírusu

14.6.2021 (Webnoviny.sk) - Členovia britskej vlády sa rozhodli odložiť v Anglicku zrušenie reštrikcií zameraných proti šíreniu koronavírusu. Zatiaľ je uvoľnenie protipandemických opatrení naplánované na 21. jún, ale vládne zdroje pre BBC uviedli, že väčšina pravidiel zostane v platnosti o štyri týždne dlhšie.

Viac o téme: Koronavírus

Znamená to, že nočné kluby zostanú zatvorené a ľudia budú nabádaní na to, aby naďalej pracovali z domu, ak je to možné.

Mnohí vedci vyzývajú, aby sa uvoľnenie reštrikcií odložilo s cieľom dosiahnuť zaočkovanosť väčšieho počtu ľudí vzhľadom na rastúci počet prípadov nákazy takzvaným indickým variantom koronavírusu.

Odhaduje sa, že indický variant je o približne 60 percent nákazlivejší, ako britský variant koronavírusu. Zároveň v prípade nákazy indickým variantom je dvakrát vyššia pravdepodobnosť, že infikovaní ľudia budú musieť byť hospitalizovaní.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie