• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Andy Hryc zomrel: Prehral boj s leukémiou

Andy Hryc zomrel: Prehral boj s leukémiou

Wanda Adamík Hrycová: Dnes o 3.13 hod ma opustil najdôležitejší muž môjho života...

V apríli 2020 sa na verejnosť dostala smutná správa. A síce, že Andymu Hrycovi (†71) lekári diagnostikovali leukémiu. Herec dlhé mesiace s týmto zákerným ochorením bojoval a najväčšou oporou mu bola dcéra Wanda.

Dnes o 3:13 hod ma opustil najdôležitejší muž môjho života... posledné hodiny toho jeho som ho držala pevne za ruku, posledné slova, ktoré som mu povedala boli “ľubim ťa” a posledné slova, ktoré povedal on, boli “aj ja ťa veľmi ľubim”.... zbohom tato, ďakujem za všetko, už nič nebude ako doteraz.

Pre Andyho Hryca boli posledné mesiace ozajstným utrpením a práve jeho dcéra bola jeho veľkou oporou. Umelec kvôli chorobe schudol neuveriteľných 50 kilogramov a keďže nemal dostatok energie, používal dokonca invalidný vozík.


Aj napriek tomu, že s ochorením statočne bojoval, jeho sily nestačili a svet v posledný januárový deň roku 2021 navždy opustil.

Andy Hryc

Andy Hryc v roku 1971 absolvoval štúdium herectva na VŠMU v Bratislave. Hereckú kariéru začal v Štátnom divadle v Košiciach (1971 - 1978). V rokoch 1978 - 1981 bol v slobodnom povolaní a od roku 1981 členom súboru bratislavskej Novej scény. Po revolúcii založil nezávislé rádio Twist, ktorého riaditeľom bol do konca roku 2004. Bol aj honorárnym konzulom Seychelskej republiky. Krátky čas pôsobil ako riaditeľ Novej scény.


Nakrútil množstvo televíznych a rozhlasových inscenácií. V českom televíznom seriáli Černí baróni (2004) v réžii Juraja Herza hrá hlavnú úlohu legendárneho majora Terazkyho. V roku 2015 prekvapil celé Slovensko, keď oznámil, že v Bratislave postaví synagógu. Objavil sa vo filmoch ako Rivers of Babylon, Na krásnom modrom Dunaji, Sedím na konári a je mi dobre, Pehavý Max a strašidlá, Tisícročná včela, Sladké starosti, Zabudnite na Mozarta, Cena odvahy, Galoše šťastia, Utekajme, už ide! či Sebechlebskí hudci. Hral aj v mnohých seriáloch ako Teta, Ulice, Černí baroni, ZOO a naposledy natáčal seriál Slovania. Jeho premiéry na TV JOJ sa však, žiaľ, už nedožil.

Pôsobenie v politike

Hryc už v minulosti pôsobil v politike. Po revolúcii bol súčasťou Verejnosti proti násiliu, neskôr stál pri zrode HZDS Vladimíra Mečiara. Svoju účasť pri zrode hnutia neskôr označil za grandiózny omyl a po odchode z politiky založil Rádio Twist. Až neskôr sa začal angažovať v strane Váš kraj, ktorý sa rozhodol premenovať na politický subjekt Korektúra – Andrej Hryc. Pri tvorbe názvu sa podľa vlastných slov inšpiroval svojou knihou Inventúra. V máji 2019 kandidoval do eurovolieb. Po neúspechu sa rozhodol vedenie strany opustiť.

V pozícii generálneho riaditeľa Rádia Twist bol Andrej Hryc organizátorom mnohých verejných aktivít v prospech detských domovov, dobročinných organizácií, napr. Červeného kríža, Ligy proti rakovine, nadácie Úsmev ako dar, nadácie Twist kontra AIDS.


Známy slovenský herec sa musel vysporiadať s tragickou smrťou svojho syna, ktorý havaroval v roku 2008. O tejto smutnej udalosti porozprával v relácii Českej televízie 13. Komnata Andyho Hryca.

Herec zažiaril aj v českom filme Habermannov mlyn (2010), kde režisér Juraj Herz otvára jednu z najkontrover­znejších kapitol českej histórie – povojnový odsun Nemcov.


Andyho Hryca si diváci pamätajú aj ako zloducha zo snímky Kamarád do deště (1999) či z filmu Černí baroni.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie