• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Americký „Super Mario“ Hamilton zaujal na ZOH v Pekingu farebnými topánkami

Americký „Super Mario“ Hamilton zaujal na ZOH v Pekingu farebnými topánkami

Topánky značky Nike sú inšpirované americkým skejtbordistom Paulom Rodriguezom.

10.2.2022 (Webnoviny.sk) - Najznámejší americký hráč curlingu Matt Hamilton si do dejiska zimných hier v Pekingu zobral topánky, ktoré doslova vyrážajú dych.

V roku 2018 v olympijskom Pjongčangu zaujal červenou šiltovkou a fúzmi pripomínajúc legendárnu hernú postavičku Super Maria. Napokon mu to prinieslo šťastie a Američania získali vôbec prvú zlatú medailu v curlingu.

Zaujal topánkami

Po štyroch rokoch je módna ikona medzi curlermi opäť na scéne. Vlasatý a fúzatý Američan tentokrát zaujal aj topánkami, ktoré hrajú všetkými farbami. "Divoké a bláznivé a najmä perfektné topánky pre chlapa ako som ja," vysvetľoval svoj módny doplnok Hamilton.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

Ide o limitovanú edíciu značky Nike od amerického "skejtera" Paula Rodrigueza. "Najprv som si o nich myslel, že sú aj sladké, ale oni sú len farebne divoké," doplnil 32-ročný extravagantný Američan.

Topánky museli upraviť

Aby špeciálne topánky spĺňali parametre curlingovej obuvi, museli ich upraviť. Na jednej je pripevnený posúvač pre kĺzavý pohyb a na druhej je drsná podrážka, ktorá zabraňuje pošmyknutiu.

Špeciálne topánky Hamiltona vo štvrtok výsledkovo potešili iba raz. V úvodnom zápase turnaja zdolali obhajcovia titulu Rusov 9:3, ale potom v repríze finále zo ZOH 2018 prehrali so Švédmi 4:7.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie