• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Americký exprezident Carter podstúpi operáciu, zákrok má zmierniť tlak na mozog

Americký exprezident Carter podstúpi operáciu, zákrok má zmierniť tlak na mozog

Tlak na mozog exprezidentovi spôsobili jeho nedávne pády.

12.11.2019 (Webnoviny.sk) - Bývalého amerického prezidenta Jimmyho Cartera v pondelok večer prijali do nemocnice v Atlante. Niekdajší šéf Bieleho domu tam podstúpi zákrok na zmiernenie tlaku na mozog, ktorý spôsobilo krvácanie v dôsledku jeho nedávnych pádov, uviedla jeho hovorkyňa Deanna Congileo. Operácia, ktorú vykonajú lekári v Emory University Hospital, je naplánovaná na utorok. Carter odpočíva v pohodlí a je s ním jeho manželka Rosalynn, dodala hovorkyňa.

Deväťdesiatpäťročný Carter tento rok spadol minimálne tri razy. Po prvý raz na jar, pričom po páde musel podstúpiť výmenu bedrového kĺbu. Po páde zo 6. októbra zase skončil so 14 stehmi, no aj napriek tomu vycestoval do Nashvilleu v Tennessee, kde pomohol neziskovej organizácii Habitat for Humanity so stavbou domu.

O pár týždňov na to ho na krátko hospitalizovali po tom, čo 21. októbra spadol a spôsobil si menšiu zlomeninu panvy. Carter bol prezidentom USA v rokoch 1977 - 1981. Je najstarším žijúcim americkým prezidentom.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie