• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Americký akciový trh stúpol najvýraznejšie od januára, spoločnosť Meta prekonala prognózy zisku

Americký akciový trh stúpol najvýraznejšie od januára, spoločnosť Meta prekonala prognózy zisku

Index S&P 500 stúpol o dve percentá na 4 135,35 bodu.

merický akciový trh vo štvrtok posilnil najvýraznejšie od januára po tom, ako sa Meta Platforms stala najnovšou veľkou technologickou spoločnosťou, ktorá prekonala prognózy zisku. Materská spoločnosť Facebooku zároveň zverejnila predpoveď vývoja príjmov, ktorá je lepšia, ako očakávajú analytici. Akcie firmy si pripísali 13,9 percenta.

Hospodárstvo USA

Ministerstvo obchodu USA vo štvrtok informovalo, že medziročné tempo rastu americkej ekonomiky sa v prvom kvartáli spomalilo na 1,1 percenta z úrovne 2,6 percenta v záverečnom štvrťroku vlaňajška. Hospodárstvo krajiny je však pravdepodobne v lepšej forme ako vyzerá.

Rast spotrebiteľských výdavkov sa totiž zrýchlil a slabosť rastu ekonomiky z veľkej časti súvisela s tým, že firmy znížili zásoby. Ďalšia správa ukázala, že počet nových nezamestnaných Američanov, ktorí žiadajú o štátnu podporu, sa minulý týždeň znížil.

Japonská centrálna banka

Index S&P 500 stúpol o dve percentá na 4 135,35 bodu. Priemyselný index Dow Jones vzrástol o 1,6 percenta na 33 826,16 bodu. Technologický Nasdaq si pripísal 2,4 percenta a uzavrel na úrovni 12 142,24 bodu. Darilo sa aj malým firmám a index menších spoločností Russell 2000 si prilepšil o 1,2 percenta na 1 751,22 bodu.

Ázijské akciové trhy v piatok vzrástli, keďže japonská centrálna banka ponechala svoju kľúčovú úrokovú sadzbu na úrovni mínus 0,1 percenta. Hlavný japonský index Nikkei 225 získal 1,4 percenta, index hongkonskej burzy Hang Seng stúpol o 0,6 percenta a čínsky akciový index Shanghai Composite posilnil o 1,14 percenta.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie