• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Americké ministerstvo spravodlivosti a federálne súdy sa stali obeťami hackerov, podozrievajú Rusov

Americké ministerstvo spravodlivosti a federálne súdy sa stali obeťami hackerov, podozrievajú Rusov

Škody môžu byť obrovské, ich rozsah však zatiaľ nekonkretizovali.

7.1.2021 (Webnoviny.sk) - Americké ministerstvo spravodlivosti aj tamojšie federálne súdy v stredu vyhlásili, že patrili medzi desiatky amerických vládnych inštitúcií a súkromných firiem, ktoré zasiahla niekoľkomesačná kybernetická špionážna kampaň. Tú americkí úradníci pripisujú elitným ruským hackerom.

Rozsah spôsobených škôd momentálne nie je známy, no spomenuté ministerstvo uviedlo, že mohli byť zasiahnuté tri percentá jeho e-mailových účtov Microsoft Office 365. Bližšie však nešpecifikovalo, komu účty patria. Zároveň nič nenasvedčuje tomu, že sa hackeri dostali k utajovaným systémom.

V prípade súdov bol narušený celoštátny systém riadenia súdnych prípadov, čo mohlo spôsobiť, že sa hackeri dostali k zapečateným súdnym dokumentom, ktorých obsah je veľmi citlivý.

"Možný dosah je obrovský. Skutočný dosah je pravdepodobne značný," uviedol úradník federálneho súdu, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. Ako dodal, zapečatené súdne spisy môžu obsahovať informácie o národnej bezpečnosti, obchodnom tajomstve a odpisoch odposluchov spolu s finančnými údajmi z prípadov bankrotu a menami dôverných informátorov v trestných veciach.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie