• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Aktivita v americkom sektore služieb stúpla na historické maximum

Aktivita v americkom sektore služieb stúpla na historické maximum

Index aktivity v odvetví prekonal doterajší rekord z októbra 2018.

5.4.2021 (Webnoviny.sk) - Aktivita v americkom sektore služieb, ktorý zamestnáva väčšinu obyvateľov krajiny, dosiahla v marci rekordný rast. Zmiernenie protipandemických reštrikcií totiž viedlo k zvýšeniu spotrebiteľského dopytu.

Americký Inštitút riadenia zásob (ISM) v pondelok informoval, že index aktivity odvetvia služieb v marci stúpol na historické maximum 63,7 bodu z februárových 55,3 bodu. Predchádzajúci rekord, a to na úrovni 60,9 bodu, index dosiahol v októbri 2018.

Hodnota indexu nad hranicou 50 bodov signalizuje rast aktivity v sektore. Odvetvie po oživení z poklesu spôsobeného pandémiou koronavírusu posilňuje už desať mesiacov v rade.

Marcový rast indexu bol podstatne väčší, ako ekonómovia očakávali. Hoci diskusia o ekonomickej politike sa často sústreďuje na priemysel, odvetvie služieb, do ktorého patria banky, maloobchod či reštaurácie, vytvára v USA až 71 percent všetkých pracovných miest.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie