• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Ako sa máte, Slovensko? prichádza s novým projektom: diskusné panely ASMS Vision Boards

Ako sa máte, Slovensko? prichádza s novým projektom: diskusné panely ASMS Vision Boards

Po dvoch rokoch pandémie prichádza Ako sa máte, Slovensko? s novým projektom: ASMS Vision Boards.

9.5.2022 (Webnoviny.sk) - Ako sa máte, Slovensko? (ASMS) je etablovaný prieskum, ktorý už dva roky mapuje meniace sa postoje ľudí k dôležitým spoločenským otázkam. Pomocou pravidelných a kontinuálnych prieskumov verejnej mienky tak pomáha verejnosti, médiám a verejným inštitúciám pochopiť motivácie ľudí k ich správaniu. ASMS vzniklo krátko po prepuknutí pandémie v spolupráci so Sociologickým ústavom Slovenskej akadémie vied (SAV), Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV, prieskumnou agentúrou MNFORCE a komunikačnou agentúrou Seesame.

Ako sa máte, Slovensko? sa spojilo so Slovenskou asociáciou verejného zdravia (SAVEZ) s cieľom rozvíjať platformu Fórum prevencie, ktorá od roku 2017 spája kľúčových aktérov a podporuje spoluprácu, vzájomné zdieľanie skúseností a odporúčaní v oblasti podpory zdravia a prevencie. Vznikol tak nový projekt: ASMS Vision Boards.

Diskusné panely ASMS Vision Boards

Ambíciou ASMS Vision Boards je z dlhodobého hľadiska na základe unikátnych dát iniciovať kontinuálnu diskusiu na top témy, ktoré hýbu Slovenskom. "V súčasnosti vidíme, že aj v oblasti zdravia sa šíri množstvo dezinformácií. Pandémia a neochota ľudí očkovať sa, nám tiež ukázali dôležitosť strategickej komunikácie. Lepšie pochopenie dát nám môže pomôcť optimálne nastaviť komunikáciu do budúcna." približuje cieľ nového projektu Barbara Lášticová, riaditeľka Ústavu výskumu sociálnej komunikácie SAV. "Vo svojej práci sa snažíme prepájať vedecký výskum so spoločenskou relevanciou. Toto prepojenie považujem za dôležitý základ pri hľadaní riešení súčasných výziev," dodáva Miloslav Bahna, riaditeľ Sociologického ústavu SAV.

Každý z plánovaných diskusných panelov k aktuálnym dátam o témach, ktoré rezonujú v spoločnosti a ich význame do budúcna, bude tvorený odborníkmi, politickými predstaviteľmi, novinármi a zamestnávateľmi. Práve zamestnávatelia zohrávajú v tomto kontexte dôležitú úlohu. Prieskumy spoločnosti Edelman Trust Barometer z posledných dvoch ročníkov ukazujú, že zamestnávatelia patria v čase krízy medzi najdôveryhodnejší zdroj informácií. "Spájanie verejného a súkromného sektora a odbornej verejnosti vnímam ako kľúčové nielen pre lepšie porozumenie meniacich sa trendov a nálad v spoločnosti, ale aj pre tvorbu konkrétnych strategických a komunikačných odporúčaní, ktoré tieto zmeny reflektujú. Chceme preto podporiť spoločnú diskusiu všetkých relevantných aktérov, ktorá je založená na dátach a prináša víziu do budúcnosti" konštatuje Zuzana Katreniaková zo Slovenskej asociácie verejného zdravia.

Prvé diskusné panely sa uskutočnia v máji

Diskusné panely ASMS Vision Boards sa uskutočnia pri príležitosti Európskeho týždňa verejného zdravia (16.5. – 20.5.2022), ktorý sa tento rok zameriava na tri centrálne témy:

  • Očkovanie ako kľúč k prevencii
  • Duševné zdravie
  • Klimatická kríza a zdravie

Projekt sa koná pod záštitou SAVEZ, ktorá je členom Európskej asociácie verejného zdravotníctva (EUPHA): "Zdravie sa v dôsledku pandémie opäť stalo európskou prioritou. Teší ma, že na Slovensku vzniká projekt, ktorý podporí spoločné úsilie smerujúce k zvyšovaniu povedomia o dôležitosti verejného zdravia aj v kontexte aktuálnych udalostí", zhodnotila prínos nového projektu prezidentka EUPHA Iveta Nagyová.

Poznámky:

Použité analýzy:

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 15. apríl 2024

horoskopy na dnes pondelok 15 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 15. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Objavia sa síce starosti, ale veľmi rýchlo aj dobrý priateľ. Už večer sa zasmejete nad problémom, ktorý sa vám zdal neriešiteľný. Počítajte so závisťou.

Býk 21.4. - 21.5.

Rátajte s prekvapením, ktoré môže pozitívne ovplyvniť váš ďalší život. Máte zvýšený prídel energie, a preto by bolo múdre, keby ste našli nejaký vhodný spôsob na jej uplatnenie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vec, ktorú by ste chceli dnes vyriešiť, vyzerá dosť zložito. Ale námaha sa vyplatí, pretože už teraz máte úspech, takmer zaručený. Predovšetkým ak zoslúdadíte city s rozumom.

Rak 22.6. - 22.7.

Máte dojem, že vaša snaha a námaha nie je náležite ocenená. Nemali by ste podľahnúť márnomyselnosti, veď čo robíte, robíte aj pre seba. Výsledky budú vašou najväčšou odmenou.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 15. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie