• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ako sa budú na Slovensku otvárať školy? Premiér Matovič hovorí o viacerých možnostiach

Ako sa budú na Slovensku otvárať školy? Premiér Matovič hovorí o viacerých možnostiach

Pri riešení otváraní škôl sa krízový štáb dohodol na samostatnom stretnutí. Predpokladám nielen jedno, možno aj sériu stretnutí.

O prípadnom otvorení škôl sa bude rokovať na viacerých samostatných stretnutiach. Povedal to na pondelkovej tlačovej konferencii premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Stretnutia by sa mali uskutočniť počas tohto či budúceho týždňa. Otváranie všetkých typov škôl je zaradené do štvrtej fázy uvoľňovania opatrení a premiér ju označil za takzvaný „zásobník“ rizikových opatrení.

Pri riešení otváraní škôl sa krízový štáb dohodol na samostatnom stretnutí. „Predpokladám nielen jedno, možno aj sériu stretnutí, lebo to bude musieť byť chirurgický rez, ako budeme otvárať postupne školy a škôlky,“ priblížil. Z pohľadu chrípky či žltačky sú podľa neho škôlky najskorším ohniskom nákazy.


Pri otváraní škôl bude krízový štáb zohľadňovať rôzne parametre, a to napríklad vek dieťaťa či zamestnanie rodiča. V štábe sa podľa Matoviča diskutuje aj o tom, aby boli tieto služby poskytnuté najmä rodičom, ktorí pracujú v zdravotníctve, v školstve či u polície a vojakov.


Školy sú zatvorené od 16. marca do odvolania a výučba sa uskutočňuje dištančnou formou. Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie