• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Ako hodnotia Slováci rok 2019? Názor ovplyvnila finančná situácia aj stav politiky

Ako hodnotia Slováci rok 2019? Názor ovplyvnila finančná situácia aj stav politiky

Až do dôchodkového veku však stále prevažuje pozitívne hodnotenie nad negatívnym.

31.12.2019 (Webnoviny.sk) - Už tretíkrát za sebou dopadol podľa hodnotenia Slovákov práve sa končiaci rok pozitívnejšie, ako očakávali na jeho začiatku. Najväčší vplyv na to mali lepšie vzťahy a zlepšujúca sa finančná situácia domácností. Vyplýva to z prieskumu agentúry Go4insight. Z posledných troch rokov bol pritom uplynulý rok 2019 hodnotený celkovo najpriaznivejšie.

"V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma rokmi sa tento rok opäť zvýšil podiel tých, ktorí končiaci rok hodnotili pozitívnejšie (o dva percentuálne body) a zároveň sa znížil podiel tých, ktorí hodnotili rok negatívnejšie (tiež o 2 percentuálne body)," konštatuje agentúra.

Hodnotili lepšie ako očakávali

Rok 2019 predčil očakávania prakticky všetkých skupín obyvateľstva Slovenska. Pozitívne ho hodnotili ľudia zo všetkých slovenských regiónov a takmer všetkých sociálnych skupín. S rastúcim vekom čiastočne klesá spokojnosť s prežitým rokom a zároveň mierne rastie nespokojnosť s ním.

Podiel nespokojných s rokom 2019 prevyšuje podľa výsledkov prieskumu podiel spokojných až u ľudí starších ako 60 rokov. V uplynulom roku sa však aj v tejto vekovej kategórii v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi hodnotenie roka zlepšilo.


Slováci, ktorí rok 2019 hodnotili lepšie ako očakávali, tak urobili najmä vďaka spokojnosti v rodinnom živote, či partnerských vzťahoch. Dve pätiny opýtaných bolo spokojných s oblasťou svojho osobného života a trojicu najdôležitejších dôvodov uzatvára zlepšenie finančnej situácie.

Zdravie a politika

Tí ľudia, ktorí, naopak, považovali rok 2019 za horší, ako očakávali, tak najčastejšie urobili pre zhoršenie svojho zdravotného stavu.


"Finančná situácia je druhým najdôležitejším dôvodom negatívneho hodnotenia uplynulého roka. Práve faktor nespokojnosti s finančnou situáciou zaznamenal po uplynulé tri roky najvýraznejší pokles dôležitosti," informuje agentúra. Takmer tretina opýtaných spomenula ako dôvod negatívneho hodnotenia roka 2019 zhoršenie politickej situácie na Slovensku.


Všetky informácie pochádzajú z reprezentatívneho prieskumu na populácii Slovenska vo veku 15 až 79 rokov, ktorý realizovala agentúra Go4insight na reprezentatívnej vzorke 1 000 respondentov na prelome novembra a decembra tohto roka. Go4insight je preferovaný partner GfK na Slovensku a členskou agentúrou Slovenskej asociácie výskumných agentúr.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie