• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Ak sa Únia rozhodne obnoviť vzťahy, Rusko bude podľa ministra zahraničia Lavrova pripravené

Ak sa Únia rozhodne obnoviť vzťahy, Rusko bude podľa ministra zahraničia Lavrova pripravené

Vzťahy medzi Moskvou a Bruselom oslabli po anexii Krymu Moskvou v roku 2014 a nedávno dostali ďalší úder po zadržaní Alexeja Navaľného.

15.2.2021 (Webnoviny.sk) - Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov v pondelok obvinil Európsku úniu z ochladenia vzťahov. Tvrdí, že Moskva je naďalej pripravená napraviť väzby, ak bude cítiť pozitívne signály od „európskej dvadsaťsedmičky“.

Po rokovaniach v Petrohrade s fínskym náprotivkom Pekkom Haavistom ruský minister zahraničných vecí poznamenal, že ak sa EÚ rozhodne obnoviť vzťahy, Rusko bude pripravené.

Lavrov hrozil prerušením vzťahov

Zdôraznil, že Kremeľ je pripravený diskutovať o akýchkoľvek otázkach spoločného záujmu bez toho, aby sa snažil presadzovať svoje záležitosti.

Lavrov pritom minulý týždeň vyhlásil, že Rusko preruší vzťahy s EÚ, ak v súvislosti s uväznením Alexeja Navaľného uvalí na Moskvu nové sankcie.

Vzťahy medzi Moskvou a Bruselom oslabli po anexii Krymu Moskvou v roku 2014 a nedávno dostali ďalší úder po zadržaní spomenutého Navaľného.

Viac než dva roky väzenia

Opozičný politik a kritik Kremľa sa 17. januára vrátil z Nemecka, kde sa päť mesiacov zotavoval z vlaňajšej augustovej otravy nervovoparalytickou látku typu novičok.

Predminulý týždeň ho moskovský súd poslal do väzenia na dva roky a osem mesiacov, keďže podľa ruských orgánov porušil pravidlá podmienečného odsúdenia z roku 2014.

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell plánuje prediskutovať s ministrami zahraničných vecí EÚ možné kroky proti Rusku na stretnutí 22. februára.

Viac k téme: medzinárodné vzťahy

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie