• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Aj vy máte problémy s pamäťou a nepamätáte si informácie, ktoré denne používate?

Aj vy máte problémy s pamäťou a nepamätáte si informácie, ktoré denne používate?

Často zabúdate? Tu sú prírodné prostriedky na zlepšenie vašej pamäte

Zabúdanie sa netýka len starších ľudí. Starí ľudia nie sú jediní, ktorí majú problémy spomenúť si na dôležité informácie v ich životoch.

Počet mladých ľudí a dospelých, ktorí často zabúdajú, sa neustále zvyšuje. Často majú problém s pamäťou aj dvadsiatnici či tridsiatnici, ktorí sa pre to rozhodnú vyhľadať odborníka. Obávajú sa totiž, že môžu mať Alzheimerovu chorobu.

Príčinami zabúdania môžu byť stres, zhon a hlavne rýchla doba, v ktorej sú ľudia zavalení veľkým množstvom informácií.

A j vy máte problémy s pamäťou a nepamätáte si informácie, ktoré denne používate? Ak áno, neváhajte pokračovať v čítaní tohto článku, pretože ponúkame najlepšie prírodné prostriedky, ktoré výrazne zlepšia vašu pamäť.

Šalviový čaj

Na zlepšenie pamäte vám môže pomôcť šalviový čaj. Ako si ho pripravíte? Niekoľko sušených lístkov šalvie vložte do šálky a zalejte vriacou vodou. Hrnček zakryte a nechajte niekoľko minút pôsobiť.

Rozmarín a med

Takisto čaj pripravený z rozmarínu a osladený medom pomáha s problémom zabúdania. Pripravíme si ho rovnako šalviový čaj.

Sušené marhule a slivky

Jedzte 3 sušené marhule, 3 slivky a 3 mandle každý deň. Dávku postupne zvyšujte až dosiahnete množstvo 15 kusov z každého.

Zázvor

Pridajte čerstvý zázvor do jedál (polievky, krémy, šaláty, omáčky atď.). Alebo ho môžete konzumovať v čaji. Buďte opatrní s množstvom, pretože zázvor môže zvýšiť krvný tlak.

Kvasnice

Zmiešajte 1 lyžicu pivovarských kvasníc s 1 lyžičkou sójového lecitínu a zjedzte.

Nápoj z fíg, mrkvy a datlí

Zmiešajte 125 gramov datlí, 250 gramov fíg a 3 mrkvy v mixéri. Nápoj pite najlepšie ráno.

Slivky

Namočte štyri slivky do vody po dobu 12 hodín. Zalejte ich 1 pohárom teplého mlieka. Konzumujte to v noci pred spaním, aby ste podporili pamäť a liečili zápchu.

Anízový vývar

Dajte variť jeden liter vody a pridajte 7 lyžičiek anízu. Znížte teplotu na minimum, až kým voda nevyvrie na 700 ml. Potom pridajte 4 lyžice medu. Pite 2 lyžice tohto lieku trikrát denne.

Ginkgo biloba

Pre zlepšenie pamäte vám pomôže aj čaj z ginkgo biloba s rozmarínom. Tento nápoj ochráni tiež mozog pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi.

Jablkovo citrusový nápoj

Ošúpte umyté jablko a pridajte šťavu z grapefruitu a pomaranča. Všetko vložte do mixéra a rozmixujte. Pite raz denne. Tento nápoj je bohatý na živiny, ktoré výrazne zlepšia vašu pamäť.

Nájdite si čas na rozjímanie

Hektická doba, stres a nedostatok času spôsobujú, že nám pamäť občas zlyhá. Preto je dôležitá meditácia, rozjímanie. Vďaka tomu budú mať všetky informácie vo vašom mozgu čas sa zadržať a spracovať.

Zabúdanie

Je opakom uchovávania informácií. Zabúdanie je najprudšie po 1 hodine po pamäťovom vstupe ( po 1 hodine si pamätáme asi 44,2% z pôvodne osvojeného materiálu, nedá sa však povedať či ide o trvalú alebo dočasnú stratu). Zabúdanie nie je len negatívne, v rámci udržania zdravej psychickej regulácie je vlastne nevyhnutné.



Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie