negatívne ovplyvnil úroveň.... Aktuálne správy na Spravy.Pozri.sk Správy na každý deň!">
  • Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Agentúra S&P nevylučuje zníženie ratingu Británie v prípade neriadeného brexitu

Agentúra S&P nevylučuje zníženie ratingu Británie v prípade neriadeného brexitu

Odchod z EÚ bez dohody by podľa ratingovej agentúry negatívne ovplyvnil britské príjmy, ekonomický rast, ako aj vládne financie.

LONDÝN 1. apríla (WebNoviny.sk) - Neriadený odchod Veľkej Británie z Európskej únie by podľa medzinárodnej ratingovej agentúry Standard & Poors "negatívne ovplyvnil úroveň príjmov a perspektívu ekonomického rastu, ako aj vládne financie".

Hrozí výrazné zvýšenie dlhu krajiny

Agentúra S&P zároveň v pondelok upozornila, že neriadený odchod Británie z EÚ by mohol "významne obmedziť" jej prístup na kľúčové európske trhy.

Agentúra uviedla, že ak sa to stane, bude očakávať "tlak smerom nadol" na ceny domov, výrazné zvýšenie dlhu krajiny a ďalšie oslabenie libry. Agentúra S&P konštatovala, že takýto scenár by mohol viesť k zníženiu ratingu dlhodobých záväzkov Británie, ktorý je v súčasnosti na stupni AA.

Snaha o niektorú z alternatív odchodu

Britský parlament má ešte v pondelok opätovne hlasovať v úsilí získať väčšinu pre niektorú z alternatív odchodu Veľkej Británie z Európskej únie. Londýn má už iba 12 dní na predstavenie nového plánu pre brexit.

Dolná snemovňa britského parlamentu zvažuje niekoľko možností. Najväčšiu šancu uspieť majú dva návrhy - zotrvanie v colnej únii EÚ alebo usporiadanie druhého referenda o brexite.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie