• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Adam Sýkora je najmladším strelcom Slovenska na MS v hokeji, kapitán Tatar pochválil svoj tím

Adam Sýkora je najmladším strelcom Slovenska na MS v hokeji, kapitán Tatar pochválil svoj tím

Po dvoch dňoch voľna absolvujú Slováci záverečný duel A-skupiny v Helsinkách v utorok proti Dánom, ktorých musia zdolať.

22.5.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia sa udržala v hre o postup do štvrťfinále MS 2022 vo Fínsku sobotňajším triumfom 3:1 nad Talianskom.

Po dvoch dňoch voľna absolvujú Slováci záverečný duel A-skupiny v Helsinkách v utorok proti Dánom, ktorých musia zdolať, ak sa chcú predstaviť v ďalšej fáze turnaja.

Všetko majú vo svojich rukách

Momentálne im patrí nepostupové piate miesto v tabuľke s deviatimi bodmi. Všetko však majú vo svojich rukách, bez ohľadu na ďalšie výsledky im na postup do vyraďovacej časti postačí triumf v riadnom hracom čase.

Viac o téme: MS v hokeji 2022

Ak predtým Dáni nezvíťazia v súboji s Kanaďanmi, stačiť im bude aj triumf po predĺžení alebo samostatných nájazdoch.

"Myslím si, že to bol jeden z našich najzodpovednejších výkonov. Chalanov som chválil za to, že sme nespravili žiadnu somarinu. Kontrolovali sme zápas a aj keď Taliani znížili, zachovali sme pokoj a hrali svoju hru. Bol to náročný zápas, no splnili sme si náš cieľ a zápas dotiahli do víťazného konca. Smerom dopredu sme to mohli hrať tak aj v piatok proti Kazachstanu, aby sme puky dávali hlbšie, najmä keď vedieme. V hre piatich proti piatim sme boli lepší. Bojovnosť a energia tam je, mladší hráči na šampionáte v tomto smere zbierajú skúsenosti. Korčuliarsky sme na tom veľmi dobre, len musíme nabrať ešte skúsenosti. Myslím si, že tento tím má budúcnosť," vyzdvihol výkon slovenského mužstva proti Taliansku kapitán Tomáš Tatar v priamom prenose RTVS.

Adam Sýkora sa stal najmladším strelcom Slovenska na svetovom šampionáte vo veku 17 rokov a 254 dní, no teraz už myslí na dôležitý súboj proti Dánsku.

Svoj prvý gól strelil aj Tamáši

"Musíme najskôr zregenerovať a potom už myslieť na ďalší zápas. Duel proti Dánsku musíme zvládnuť, už ide do tuhého," povedal útočník HK Nitra vo videu na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Prvý gól na turnaji strelil v sobotu aj ďalší útočník Alex Tamáši: "Na dnešný gól asi nikdy nezabudnem. Dúfal som, že mi to konečne padne, už skôr som na to mal šance. Dôležité bolo byť na puku, hrať u súpera v pásme, veľa korčuľovať a nepúšťať Talianov k nejakej hre. Teraz máme dva dni voľna a prídu vhod, absolvovali sme dva súboje za dva dni. Musíme si oddýchnuť a dobre sa pripraviť na utorok," uviedol pre RTVS.

Útočník Pavol Regenda tiež zaznamenal herný progres slovenského tímu a dúfa, že sa to ukáže aj v rozhodujúcom súboji proti Dánsku.

"Teraz máme oddych a musíme sa poriadne pripraviť na Dánov. Chýba nám efektivita, ale myslím si, že postupne do zdokonaľujeme a tlačíme sa do bránky. Máme dobré strely a aj presilovka sa zlepšila. Musíme mať aj trochu šťastia, lebo v predošlých dueloch súperi využívali našu smolu na odrazené puky. Treba to šťastie zlomiť na našu stranu. V ďalšom zápase musíme pokračovať v tom, čo sme robili a hlavne musíme hrať poctivo vzadu. Dúfam, že nám to tam začne padať," skonštatoval pre SZĽH.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou

tip na velkonocny vikend vinarske podujatie bude na bielu sobotu v suchej nad parnou

28.3.2024 (SITA.sk) - Špeciálne menu, podávané v historickom meštianskom domčeku, pripravujú na Bielu sobotu 30. marca.

V Regióne Trnava oslavujú Veľkú noc tradičnými podujatiami, ktoré sa začínajú počas tohto týždňa a potrvajú až do konca veľkonočných sviatkov. Jedno z nich organizujú vo vinárstve Terra Parna v Suchej nad Parnou neďaleko Trnavy.

"Vinárska rodina Zvolenských pozýva na akciu s názvom "Veľkonočný grilovaný baránok". Takéto menšie lokálne podujatia sú v našom regióne veľmi populárne a lákajú ako obyvateľov, tak aj návštevníkov Trnavy a okolitých obcí," hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Bielosobotná grilovačka sa začne 30. marca o 11:30 h. V prípade priaznivého počasia sa bude konať vo vonkajších priestoroch vinohradníckeho domčeka, ktorý má pod svojou strechou pôvodnú architektúru typickú pre túto oblasť a zároveň sa môže pochváliť originálnym výhľadom na vinohrad.

"Hostia podujatia sa môžu tešiť na trojchodové menu, ktoré už tradične pripraví šéfkuchár Michal Hečko. Hlavným chodom, podávaným počas akcie, bude mladý baránok z farmy Močenok, pečený a servírovaný priamo na mieste. Všetky chody dokoreníme naším vínom. V ponuke bude sekt, ale aj dve legendy, Modrý Portugal a Rizling Rýnsky, ktoré sú pre túto oblasť najtypickejšie," dodáva Jozef Zvolenský, vinár a majiteľ vinárstva.

Vstup na podujatie je možný len s online rezerváciou na stránke vinárstva: https://www.terraparna.sk/eshop/p/grilovan-vekonon-barnok

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Informačný servis

Viac k téme: Biela sobota, PR, Terra Parna, Veľká noc
Zdroj: SITA.sk - Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou


Počasie