• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Adam Ďurica predstavil klip akustickej verzie hitu Fúkame (video)

Adam Ďurica predstavil klip akustickej verzie hitu Fúkame (video)

Na koncertoch budeme celá kapela, už sa na to tešíme, pretože to vyzerá na bohaté koncertné leto.

Spevák Adam Ďurica odohral akustický set, v ktorom nechýbal ani jeho aktuálny hit Fúkame a pripravil z neho videoklip.

Ten je súčasťou celej 'live session' Aetter Acoustic, kde zaznejú skladby Jazero, Holubička, Zatancuj si so mnou, Naše hriechy a Fúkame, v podobe akej ich ešte asi poslucháči nemali možnosť počuť.

„Nahrávali sme v krásnom priestore Divadla Jána Palárika v Trnave.

Spoločne so mnou hrá Stano Kociov na bicie a Rixo Chovan na klávesy, režisérom celého koncertu je Adam Pásztor. Beriem to trochu ako rozcvičku pred koncertmi, ktoré má čakajú teraz v apríli v pražskej Hybernii a v Brne v Sono Music Clube,“ upresňuje Ďurica a dodáva: „Ďakujem všetkým zúčastneným za skvelú atmosféru.

Vznikla medzi nami dobrá synergia. Mladí ľudia s chuťou niečo vytvoriť ma inšpirovali, aby sme to urobili takto netradične v trojici. Myslím si, že sa to podarilo nám všetkým. Samozrejme, na koncertoch budeme celá kapela, už sa na to tešíme, pretože to vyzerá na bohaté koncertné leto.“

Skupina Chiki liki tu-a sa reštartuje, odchádza gitarista Ľ. Petruška

Známa prešovská kapela Chiki liki tu-a oznámila reštart. 22. marca oslavila 27. narodeniny, pri tejto príležitosti avizuje vydanie prvých piatich albumov na vinyloch, komplet CD Box siedmich cédečiek vrátane najčerstvejšieho EP s názvom Venované pamiatke budúcich zosnulých plus koncertné DVD.


Zároveň Prešovčania oznámili aj odchod dlhoročného člena kapely Ľuboslava Petrušku.

„Nedá sa to tajiť donekonečna. Náš dlhoročný spoluhráč Ľuboslav Petruška sa rozhodol prerušiť spoluprácu s našou kapelou. Nestalo sa tak za žiadnych dramatických okolností, niekedy príde skrátka čas posunúť sa slobodne svojím smerom ďalej.


Bol s nami v kapele od roku 1998, čiže 24 rokov, nahral šesť albumov a odohral 1354 koncertov. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli zrekapitulovať našu tvorbu a vydať kompletnú reedíciu našich prvých piatich albumov, a to historicky prvýkrát aj na vinyloch,“ píše kapela v oficiálnom vyhlásení.

Po vydaní albumov Nezatváraj Milan dvere (1998), Budeš musel vlasy na blond prefarbil (2000), Choďte sa hrať pred vlastný vchod (2003), Dvojkilometrový jeleň (2005) a Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. (2015) na vinyle volali fanúšikovia Chiki liki tu-a už niekoľko rokov. Po 27 rokoch sa podľa Martina Višňovského patrí, aby ich hudba vyšla na elpéčkach. Zároveň je to v tejto situácii uzatvorenie jednej kapitoly v živote skupiny.


„Číslo 27 je symbolické. Kapela R.E.M. sa rozpadla, keď mala 27 rokov, v 27 rokoch sa niektorí umelci zabíjajú, niektorí aj dobrovoľne, a my sme sa namiesto toho rozhodli vydať našu hudbu na LP. Ideme si splniť túto historickú úlohu,“ dodáva Višňovský.

Reštart v kapele prichádza po vzájomnej dohodne všetkých troch hudobníkov. „Je to hlavne z Ľubovej strany. Po tých rokoch, hlavne tých dvoch posledných, keď sa nedalo hrať a všetko stagnovalo, sa Ľubo rozhodol, že nebude veľmi hrávať živé podujatia, preto sme od tohto momentu prerušili našu spoluprácu, ale my ako kapela ideme ďalej,“ doplnil Višňovský.


Chiki liki tu-a majú potvrdené koncerty do 8. októbra. Najbližšie už tento piatok 25. marca vystúpia vo Vrbovom na spomienkovom koncerte pre zosnulého gitaristu Miroslava Kusíka z Karpatských Chrbátov a o deň neskôr zahrajú na odovzdávaní cien Radio_Head Awards, kde majú zároveň štyri nominácie.




Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie