• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

8 varovných signálov, že pijete cez deň málo vody

8 varovných signálov, že pijete cez deň málo vody

Dehydratácia je jednou z hlavných príčin bolesti hlavy. Ešte vážnejšie je to, keď sa pohybujete.

Voda je pre človeka nesmierne dôležitá. A keď hovoríme o vode, máme na mysli čistú vodu, prípadne čisté minerálky neochutené. Tieto tekutiny nám najlepšie pomáhajú pri dehydratácii. Preto ak máte nejaký z týchto príznakov, určite treba zvýšiť príjem tekutín.

Správne množstvo vody udržuje zdravie na optimálnej úrovni, pretože voda upravuje telesnú teplotu a zlepšuje trávenie.

Čerstvá voda odstraňuje toxíny z tela von a doplní telu tekutiny.Vaše telo má svoj vlastný spôsob, ako naznačiť, keď niečo nie je v poriadku.

Frekvencia močenia

Ak ste zdravý, je pravdepodobné, že močíte 6-7 krát denne. Avšak, toto číslo sa líši v každom jednotlivcovi, pretože nie všetci pijeme rovnaké množstvo vody. Ak ale močíte 2-3 krát denne, zvážte častejšie pitie vody. Vaše telo hovorí, že nemá dostatok vody. Nedostatočný príjem vody ovplyvňuje funkciu obličiek a vedie k ťažkým komplikáciám, čo znamená, že telo nebude schopné odstrániť nečistoty z tela. Dajte svojmu telu viac vody.

Suchá pokožka

Zdravá pleť znamená, že pijete veľa vody. Nemôžete očakávať krásnu a hladkú pokožku, ak nechcete piť vodu. Vaša pleť musí byť hydratovaná! Tým sa zabráni vysušeniu a navyše sa budete diviť, ako sa super cítite. Suchá pokožka po dlhú dobu znamená, že ste pravdepodobne dehydratovaný a vaša pokožka potrebuje vodné zdroje. Ak používate tony hydratačných krémov a vaša pokožka je stále suchá, vaše telo potrebuje vodu. Vypite pohár vody každú hodinu na udržanie svojej hydratácie na optimálnej úrovni. Vaša pleť sa výrazne zlepší a budete mať svoju kožu hladkú a jemnú.

Bolesti hlavy

Dehydratácia je jednou z hlavných príčin bolesti hlavy. Ešte vážnejšie je to, keď sa pohybujete. Bolo by prakticky nemožné skloniť sa, konať rýchlo, vyliezť hore alebo dole po schodoch. Bolesť sa bude len zhoršovať. Ak sa vám tento typ bolesti hlavy dostavuje pomerne často, zvážte doplniť vaše telo s dostatočným množstvom vody. Tieto bolesti hlavy sa vyskytujú vždy, keď nepijete vodu alebo sa nedmerne potíte. Nezabudnite, že v tomto prípade musíte piť veľmi pomaly vodu.

Sucho v ústach

Sucho v ústach je často spôsobené všeobecnou dehydratáciou. Ale niekedy môže mať aj nadmerné užívanie liekov vplyv na produkciu slín. Ak máte sucho v ústach dlhšiu dobu, musíte mať po ruke vždy fľašu s vodou.

Farba moču

Farebné zmeny v moči často označujú ťažký ??nedostatok vody. Ak ste dobre hydratovaný, váš moč by mal byť ľahko sfarbený. Ale ak vášmu telu chýba voda, moč zmení svoju farbu. Pite viac vody ako zvyčajne, ak máte tmavší moč. Ak je váš moč hnedý, máte čo do činenia s ťažkou dehydratáciou. Dávajte však pozor, nemali by ste piť niekoľko pohárov vody naraz. To vám môže spôsobiť vážne problémy. Pomaly a opatrne pite vodu a tým umožníte telu rozdeliť si ju na požadované orgány.

Hlad

Máte často pocit hladu, hoci ste už mali svoje jedlo? Nikdy si nepleťte hlad so smädom. Namiesto toho, aby ste zjedli napríklad vrecúško chipsov, vypite pohár vody. Získate pocit hladu pravdepodobne preto, že vaše telo si občas pletie signály.

Závraty

Vypite pohár vody kedykoľvek, keď cítite závrat. Závrat je celkom bežný u športovcov, ktorí trávia väčšinu dňa na slnku.

Príznaky chronickej dehydratácie

Chronická dehydratácia sa prejavuje cez niekoľko jasných príznakov. Väčšina z týchto príznakov sú bežne prehliadané, preto si dávajte na to pozor.


Tu sú najčastejšie príznaky chronickej dehydratácie:

– infekcie močových ciest

– predčasné starnutie

– zmätenosť / úzkosť

– zvýšená hladina cholesterolu v krvi

– zápcha / pálenie záhy

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie