• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

7 krokov k prevencii proti chrípke a nachladnutiu

7 krokov k prevencii proti chrípke a nachladnutiu

Postupujte podľa týchto krokov, aby ste sa chránili pred nachladnutím a chrípkou.

Prevencia je kľúčom, pokiaľ ide o sezónu nachladnutia a chrípky.

Chrípka je spôsobená vírusmi typu A a B. Je mimoriadne nákazlivá a často sa rýchlo šíri hlavne v školách, domovoch a na pracoviskách.

Vírus sa zvyčajne šíri vo vzduchu kašľaním, kýchaním a kontaktom. Postupujte podľa týchto krokov, aby ste sa chránili pred nachladnutím a chrípkou.

1. Jedzte správne potraviny

Prírodné liečivá sa nachádzajú v prírode. Tip, ako zabrániť chrípke prirodzene, je konzumácia tých pravých potravín, najlepšie celozrnných. Potraviny, ako sú jablká, mrkva, surové orechy a semienka sú taktiež výborné, pretože obsahujú živiny, ktoré vaše telo potrebuje na udržanie silného imunitného systému a zabráni tak ochoreniu.

2. Cvičenie

Štúdie preukázali, že 30 minút cvičenia 3-4 krát týždenne je jedným z najlepších spôsobov, ako posilniť imunitný systém. Nájdite si ten správny tréning, ktorý vám pomôže zostať aktívnym a zdravým počas studenej a chrípkovej sezóny. Nemusíte mať doma ani žiadne stroje ako sú bežecké pásy, steppery alebo činky. Na internete ľahko nájdete aj cviky s vlastnou váhou.

3. Veľa spánku

Dosiahnutie dostatočného pravidelného spánku je rozhodujúce pre celkové zdravie. Nedostatok spánku môže viesť k zvýšeniu telesnej hmotnosti a zhoršenému imunitnému systému. Pomáha predchádzať chrípke, ak máte pocit, že už prichádza. Uistite sa, že spíte minimálne osem hodín nepretržite každú noc.

4. Získajte veľa vitamínu D

Vitamín D je kľúčom k prevencii proti chrípke. Štúdie ukázali, že nízke dávky vitamínu D spôsobujú, že telo je náchylnejšie na nachladnutie a chrípku. Najlepší spôsob, ako užívať vitamín D, je stráviť pravidelný čas vonku.

5. Znížte úroveň stresu

Chronický stres môže poškodiť váš imunitný systém a urobiť ho zraniteľnejším voči chorobe. Zníženie stresovej úrovne vám môže pomôcť udržať zdravú, fyzickú, duševnú a emocionálnu situáciu. Vyskúšajte jogu, dajte si horúci kúpeľ pred spaním alebo strávte každý deň v prírode.

6. Užívajte multivitamín

Multivitamín môže pomôcť zabrániť chrípke. Uistite sa, že užívate multivitamín bez syntetických prísad. Účinkuje taktiež v prípade potreby aj proti malátnosti.

7. Vyhnite sa cukru

Strava so spracovaným cukrom môže oslabiť takmer akúkoľvek časť tela vrátane imunitného systému. Zostaňte zdraví a udržujte imunitný systém silný, aby ste sa zbavili spracovaných cukrov v strave alebo ich obmedzili. Nezabudnite skontrolovať označenie prísad – spracované cukry sa často tiež schovávajú v „zdravých potravinách“.

Tipy na prevenciu pred nachladnutím a chrípkou na pracovisku

  • Vyhýbajte sa kontaktu – Ak máte pocit, že ste chorý, zostaňte doma. Osoba je totiž nákazlivá od objavenia sa príznakov až do 7 dní po tom, ako sa zhoršia.
  • Umyte si ruky – Chrípka sa môže šíriť kašľom a kýchaním. Nezabudnite si umývať ruky často, najmä pred jedlom.
  • Zakryte si ústa – Ak musíte kašľať alebo kýchať, zakryte si nos alebo ústa. Umyte si ruky ihneď po kašľaní alebo kýchnutí.
  • Udržujte povrch čistý – Pravidelne čistite pracovnú plochu, aby ste ju udržali čistú, vrátane kľučiek na dverách, telefónov a klávesníc.


  • Najčítanejšia najnovšia správa

    Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

    horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

    Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

    Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

    Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

    Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

    Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

    Baran 21.3. - 20.4.

    Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

    Býk 21.4. - 21.5.

    Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

    Blíženci 22.5. - 21.6.

    Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

    Rak 22.6. - 22.7.

    Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




    Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





    Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

    Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

    Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

    Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

    Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

    Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

    Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie