• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

5 potravín, ktoré spôsobujú hormonálnu nerovnováhu

5 potravín, ktoré spôsobujú hormonálnu nerovnováhu

Aj keď umelé farbivá v potravinách vyzerajú neškodne, môžu zničiť vaše hormóny.

Existujúce podmienky, v ktorých žijeme alebo lepšie povedané moderná doba, prináša rôzne ochorenia a hormonálne poruchy.

Mnohí odborníci sa domnievajú, že väčšina zo všetkých ľudí má malú mieru hormonálnej nerovnováhy. Sú pomerne časté a vo väčšine prípadov je spôsobená predovšetkým životným štýlom.

Hormonálna nerovnováha je vysvetlená ako abnormalita v rovnováhe hormónov, ktorá má znateľné dopady na zdravie a pohodu. Ak máte podozrenie, že trpíte hormonálnou nerovnováhou, mali by ste navštíviť lekára a nechajte si poradiť od odborníka.

Okrem toho existuje päť potravín, ktorým by ste sa mali vyvarovať:

Umelé farbivá

Aj keď umelé farbivá v potravinách vyzerajú neškodne, môžu zničiť vaše hormóny. Väčšina z nich je vyrobených z ropy, čo je známe, že narúšajú endokrinné funkcie. S cieľom vyhnúť sa im, vyberajte si výrobky, ktoré neobsahujú žiadne pridané farby alebo tie extrahované z ovocia, či zeleniny.

Hydina

Je fakt, že hydina je dobrá pre vaše srdce, ale na druhú stranu je nevhodná v prípade, že máte hormonálnu nerovnováhu. Hormóny nezapríčiňuje priamo hydina, ale jej strava. Estrogén sa prirodzene vyskytuje v ich sójovom krmive. Hormón končí v mäse v značných dávkach. Skúste hydinu nahradiť rybami alebo hovädzím mäsom od trávou kŕmených zvierat.

Mliečne výrobky

Vápnik a vitamín D sú dve veľmi dôležité živiny, ale to neznamená, že sú tou najlepšou voľbou pre vás. Podľa posledných štúdií, pravidelná konzumácia mliečnych výrobkov môže spôsobiť nielen vysoký estrogén, ale tiež zvyšuje riziko rakoviny. Pozrite sa na oblasti sveta s najvyššou spotrebou mlieka a mliečnych výrobkov a nájdete najvyšší výskyt rakoviny prsníka a ženských reprodukčných nádorov.

Sójové výrobky

Pokiaľ sa jedná o hormonálnu nerovnováhu, jedným z najplodnejších páchateľov je sója. Sójové bôby sú bohaté na látky, ktoré nielen napodobňujú ľudský estrogén, ale tiež potláčajú fungovanie štítnej žľazy, hormonálne nadradeného riadiaceho systému. Pravidelná konzumácia sóje vedie k hormonálnej dysfunkcii, zmeny nálad, depresii, neplodnosti, získaniu tuku a straty svalovej hmoty. Odborníci odporúčajú nahradiť sójové mlieko iným vhodným mliekom, kokosový olej namiesto margarínu a ryžový proteín namiesto sójovej bielkoviny.

Sladké drievko

Ak používate sladké drievko a premýšľali ste, prečo ste sa stretli s príznakmi hormonálnej nerovnováhy, pravdepodobne to je vaša odpoveď. Výskum ukázal, že estrogénové vlastnosti sladkého drievka sú ešte silnejšie ako antikoncepcia. V skutočnosti sú tak silné, že sladké drievko je dokonca vyšetrované pre použitie ako anti -testosterónový liek. Aj keď feniklové a anízové cukríky majú estrogénové účinky, nie sú príliš silné a sú vhodnou alternatívou.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie