• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

3 tipy, prečo si zaobstarať umývačku riadu

3 tipy, prečo si zaobstarať umývačku riadu

Rodiny na celom svete si už takmer nevedia predstaviť svoje fungovanie bez šikovného pomocníka, akým je práve umývačka riadu.

4.11.2021 (Webnoviny.sk) -

Ušetrí váš drahocenný čas

Hlavnou výhodou umývačky je obrovská úspora vášho času. Riad jednoducho poukladáte do umývačky, pridáte kapsulu, umývačku zatvoríte, nastavíte program a necháte ju potichu pracovať. Vy si zatiaľ môžete užívať zaslúžený oddych, relaxovať alebo sa venovať rodine. Po skončení umývacieho cyklu stačí riad a príbory vyložiť, čo vám v konečnom dôsledku zaberie len pár minút. To zvládnu aj deti či partner. Umývačka právom patrí medzi najobľúbenejších pomocníkov do kuchyne a môžete si vybrať z rôznych rozmerov, ktoré viete umiestniť aj do menšej kuchyne.

Ušetrite na účtoch od vody a energií

V našej  spoločnosti koluje mýtus, že umývačka riadu spotrebuje viac vody a energie ako klasické umývanie riadov v rukách. Pri bežnom ručnom umývaní riadov miniete približne 20 a viac litrov vody a na jej ohrev miniete približne 2,7 kWh, v závislosti od spôsobu umývania. Také isté množstvo riadov, aké vy umyjete ručne, viete vložiť do umývačky, ktorá na jeden umývací cyklus spotrebuje o takmer 2 kWh menej, záleží na type umývačky a cyklu. Moderné umývačky riadu spotrebujú na jedno umytie približne len 10 – 12 litrov vody, na eko programoch dokonca 6 litrov. Takže keď si to celé prepočítate, zistíte, že umývačka je vskutku šetrnejšia k vašim financiám a ušetrí vám nielen energie za vodu a ohrev, ale najmä čas.

Kvalitné a hygienické umytie riadu

Umývačka riadu vám poskytuje ďalší benefit – hravo si poradí aj s pripálenými zvyškami alebo mastnotou a hygienicky vyčistí každý záhyb špinavého riadu. Veď si len spomeňte, koľko energie a námahy vám zaberie umytie pripálenín alebo zaschnutých zvyškov. Nechajte to na umývačku, ktorá to zvládne ľavou zadnou, najmä s pomocou horúcej vody a kvalitných čistiacich prostriedkov do umývačky. Medzi také patrí aj nový Somat Excellence 4v1, ktorý hĺbkovo a účinne odstraňuje aj odolné zvyšky a pripáleniny, stará sa o sklenené poháre a jemný riad a nezanecháva škvrny, dodá umytému riadu žiarivý lesk a zároveň sa stará aj o vašu umývačku.

Handričky, hubky a kefy na umývanie riadu sú miestom pre šírenie baktérií a plesní. Práve preto umývačku riadu považujeme za hygienickejší variant umytia riadu. V umývačke sa eliminujú baktérie umývaním prúdom horúcej vody, a tak sa zaistí bezpečnosť a dokonalá čistota riadu.  Na záver umývačka riadu vyčistený riad aj presuší horúcou parou, preto naň môžete ihneď servírovať jedlo. Poháre ostanú krásne lesklé a žiarivé bez stekancov a šmúh.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie