• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Vraždu reportéra Kuciaka si všímajú aj v zahraničí, českí novinári pripomínajú výroky Zemana

Vraždu reportéra Kuciaka si všímajú aj v zahraničí, českí novinári pripomínajú výroky Zemana

Vlajky na pol žrde stiahla aj Európska komisia, kondolencie zaslal aj pápež František.

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) - Vraždu novinára portálu Aktuality Jána Kuciaka a jeho priateľky si všímajú aj v zahraničí.

Informujú o nej českí novinári, ale aj prestížny denník Washington Post, agentúry AP a Reuters, korešpondenti z rôznych krajín v Bruseli, nemecký Focus a portál Meedia, ale aj americká abcNews.

Smrť novinárky Daphne Caruana Galizia

Viacerí zahraniční novinári, hlavne na svojich twitterových účtoch, v tejto súvislosti pripomínajú aj nedávnu smrť novinárky Daphne Caruana Galizia na Malte. Zabil ju výbuch v aute.


Vlajky na pol žrde stiahla aj Európska komisia, kondolencie zaslal aj pápež František. Galizia bola investigatívna novinárka, písala o maltskej vláde aj opozícii.


Českí novinári v súvislosti s vraždou Kuciaka pripomínajú výroky ich prezidenta Miloša Zemana, ktorý v spoločnosti ruského prezidenta Vladimíra Putina "žartoval o likvidovaní novinárov".

Reportéra Jána Kuciaka zastrelili vo Veľkej Mači

Vplyvný český politik Miroslav Kalousek napísal, že Kuciak bol rovnako starý ako jeho syn.

"Myslím na jeho rodičov a neviem si predstaviť väčšie utrpenie. Takáto ohavnosť musí byť potrestaná. Európa nesmie byť miesto, kde sa za slobodu slova platí životom," tweetol Kalousek.

Vo Veľkej Mači zastrelili reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho priateľku. Úkladná vražda reportéra pravdepodobne súvisí s jeho investigatívnou činnosťou, informoval policajný prezident Tibor Gašpar.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie