• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Viete, ako sa má správne čistiť a jesť granátové jablko? Máte jesť aj semená, alebo radšej nie?

Viete, ako sa má správne čistiť a jesť granátové jablko? Máte jesť aj semená, alebo radšej nie?

Existuje viacero variant, ako správne očistiť granátové jablko a oddeliť šupu od semien.

Granátové jablko je veľmi obľúbeným ovocím, ktoré obsahuje veľa vitamínov, minerálov a vlákniny.

Toto tropické ovocie má krem zaujímavého vzhľadu množstvo prospešných látok pre naše telo.

Ale viete, ako správne konzumovať granátové jablko? Máte jesť semená, alebo radšej nie? A aké zdravotné benefity nám prinesie konzumácia granátového jablka?

Ako správne čistiť granátové jablko

Existuje viacero variant, ako správne očistiť granátové jablko a oddeliť šupu od semien. Granátové jablko je typické tým, že jeho dužina obsahuje semená, ktoré majú v sebe mnoho vitamínov, antioxidantov a mnoho ďalších liečivých účinkov. Ale ako čistiť granátové jablko a ako sa najlepšie a účinne dostať k semenám? Ponúkame vám tri tipy, v ktorých vám vysvetlíme, ako sa jedia semená a aké sú najlepšie praktiky pri čistení tohto skvelého ovocia.

Skúste to podľa nasledovných typov:

- Vezmite si granátové jablko, vyrežete z neho začiatok. Uvidíte začiatky stien, z ktorých sa jablko skladá, podľa nich nakrojíte granátové jablko tak, aby vznikli mesiačiky. Mesiačiky len jemne narežete a vznikne vám hviezdica. Granátové jablko si vezmite a nad misou pomocou varechy vybúchajte sladké semená, ktoré sa vám oddelia od blán a popadajú do misy.


- Druhý spôsob je takisto jednoduchý a najšetrnejší k vašej kuchyni, keďže granátové jablko dokáže narobiť neporiadok. Granátové jablko prekrojíte na polovicu. Každú polovicu narežte rovnako ako pri prvom spôsobe, čiže na mesiačiky. Pripravte si väčšiu misu s vodou, vložte do nej časť granátového jablka a prstami oddeľte pod vodou semená od šupy. Semená sa následne ponoria na dno, stačí ich len vybrať.


- Tretí spôsob, ako čistiť granátové jablko, je asi najjednoduchší a najbežnejší. Vezmite si granátové jablko, prekrojte ho na dve polovice a prstami jednoducho očistite obe polovice a oddeľte semená od tvrdej šupy.

Kedy je najlepšie konzumovať granátové jablko

Toto sladké a chutné ovocie jeme zrelé, ale nie veľmi prezreté. Výhodou tohto ovocia je, že vám vydrží dlhý čas doma pri izbovej teplote. Nenechávajte a granátové jablko vystavené na priamom slnku! Ako zistíte, kedy je zrelé? Zistíte to podľa šupy, ktorá by mala mať červené sfarbenie a jej povrch by mal byť len veľmi mierne vysušený. Ak si kúpite granátové jablko, ktoré má tvrdú a pružnú šupu, nie je ešte zrelé, nechajte ho dozrieť.

Ako sa jedia semená granátového jablka

Ako správne jesť granátové jablko? Jedia sa iba semená, dužina a šupa sa neje, má horkastú chuť. Semená granátového jablka sa jedia surové samostatne. Tieto chutné a sladké semená si môžete pridať aj ako prísadu do smoothie. Môžete ich pridať do ovocného aj zeleninového šalátu. Hodia sa ku slaným aj sladkým jedlám. Všetko treba s mierou, preto aj granátové jablká v menšom množstve môžete konzumovať aj v tehotenstve.

Účinky granátového jablka

Priblížili sme si spôsoby čistenia granátového jablka, zodpovedali sme si otázku, ako sa má jesť granátové jablko a netreba zabudnúť ani na blahodarné účinky tohto skvelého ovocia. Granátové jablko obsahuje mnoho blahodarných vitamínov a prvkov, ktoré pomáhajú pri zápaloch a používajú sa aj v kozmetických prípravkoch. Tieto pozitívne látky pomáhajú pri viacerých ťažkostiach:


- znižuje riziko kardiovaskulárneho systému a rakoviny,

- pomáha pri anémii,

- prečisťuje organizmus a pomáha zlepšovať trávenie,

- podporuje činnosť obličiek,

- zmierňuje následky starnutia.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie