• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Postup, ako si vyrobiť domáce tablety pre čistú toaletu

Postup, ako si vyrobiť domáce tablety pre čistú toaletu

Toaleta je miesto, ktoré okrem iných, treba vždy udržiavať čisté a voňavé.

Toaleta je miesto, ktoré okrem iných, treba vždy udržiavať čisté a voňavé. Trh nám ponúka veľa čistiacich prostriedkov, ale čo tak si vyrobiť domácich pomocníkov?

Určite nám dáte za pravdu, že nie je v domácnosti nič horšie, ako čistiť toaletu. Preto máme k dispozícii v obchodoch množstvo čistiacich prostriedkov, závesných čističov a rôznych tabliet, aby bola vždy čistá.

Určite poznáte aj čistiace tablety, ktoré možno aj využívate. Pozrite sa, ako šikovne a ľahko si ich dokážeme vyrobiť aj sami doma.

Všetko, čo budete potrebovať, je:

  • 160 g jedlej sódy (alebo prášok do pečiva)
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 1/2 čajovej lyžičky octu
  • 1 lyžička peroxidu vodíka (3%-ný z lekárne)
  • 15-20 kvapiek aromatického oleja

Postup:


Nasypte sódu do misky a pridajte citrónovú šťavu. Ďalej zmiešajte peroxid vodíka a ocot v inej nádobe. Obsah obidvoch misiek pomaly zmiešajte. Nakoniec pridajte aromatický olej podľa vlastného výberu. Lyžicou všetko dôkladne premiešajte a potom zmes natlačte do formy na ľad. Nechajte stuhnúť minimálne na 4 hodiny, najlepšie však cez noc. Tieto čistiace kocky skladujte v uzatvárateľnej sklenenej nádobe.


Výroba vám zaberie skutočne len chvíľku, a všetky zložky sú lacné a nakoniec určite lepšie pre vodu a životné prostredie ako konvenčné čistiace prostriedky na WC plné chemikálií.

Malý tip: Môžete si vytvoriť aj iné zábavné tvary, ak máte doma ďalšie zaujímavé formy. Kedykoľvek bude vaša toaleta potrebovať čerstvú vôňu a čistotu, hoďte do nej jednu z týchto skvelých kociek.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie