• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Nosenie odznakov #AllForJan redaktormi RTVS nie je podľa Maďariča problém, Farkašovský nesúhlasí

Nosenie odznakov #AllForJan redaktormi RTVS nie je podľa Maďariča problém, Farkašovský nesúhlasí

Radu RTVS podľa jej podpredsedu Martina Kákoša redaktori o pomoc nežiadali BRATISLAVA 3.

BRATISLAVA 3. mája (WebNoviny.sk) - Problémy RTVS je potrebné riešiť komunikáciou v internom prostredí. Na štvrtkovom rokovaní parlamentného výboru pre kultúru a médiá to vyhlásil podpredseda Rady RTVS Martin Kákoš. Podľa Kákoša však nie je najšťastnejšie, ak si redaktori s nadriadenými odkazujú postoje cez sociálne siete.

Výbor NR SR pre kultúru a médiá dnes prerokoval aj Správu o činnosti Rady RTVS za druhý polrok 2017 a venovali sa aj aktuálnej situácii vo verejnoprávnom médiu spojenej s odchodom viacerých redaktorov.

Otvorený list bol adresovaný divákom

Predseda parlamentného výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD) sa vo štvrtok pýtal Kákoša, či nespokojní redaktori RTVS apelovali na Radu RTVS a žiadali ju o pomoc.

"Nikto tak neurobil, nikto nás nepožiadal o stretnutie," povedal Kákoš. Podotkol, že otvorený list redaktorov, ktorí sú nespokojní so spôsobom vedenia sekcie spravodajstva a publicistiky, redaktori neadresovali Rade RTVS. "Bol adresovaný divákom a poslucháčom, no naozaj neviem, ako diváci a poslucháči môžu vstúpiť do riešenia," povedal Kákoš.


Exminister kultúry a člen výboru Marek Maďarič (Smer-SD) je presvedčený, že Rada by mala v tejto situácii konať aj napriek tomu, že nedostala žiadny podnet. Podľa neho by mala zaujať stanovisko. "Situácia v RTVS je kritická," vyhlásil.

Spravodajstvo by malo byť nestranné

Podľa Maďariča používanie odznakov #AllForJan redaktormi vo vysielaní nie je problém. "Za odznakmi nie je žiadna politická strana, RTVS patrí verejnosti a nevidím dôvod, prečo by redaktori nemohli odznak nosiť," povedal Maďarič.

Poslanec za SNS Karol Farkašovský si však o odznakoch myslí opak. Farkašovský tvrdí, že spravodajstvo vo verejnoprávnej televízii musí byť nestranné a objektívne a redaktor by nemal divákom a poslucháčom "podsúvať" svoj názor.


Poslankyňa Viera Dubačová (nezaradená) vo štvrtok vyhlásila, že zlyhala komunikácia generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka a vedenia RTVS. Zároveň žiadala, aby Rada RTVS situáciu preskúmala. "Verejnoprávna televízia patrí koncesionárskym poplatníkom. To, že Rada RTVS nezasiahla, beriem ako ješitnosť. Situácia je tak vážna, že treba situáciu riešiť," uviedla. Jej návrh však plénum nepodporilo.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie