• Dnes je: Piatok 22. septembra 2017 meniny má Móric

Mirka Luberdová z HÝBSA Slovensko: Takto budete fit aj na jeseň

Mirka Luberdová z HÝBSA Slovensko: Takto budete fit aj na jeseň

Máte už program na predĺžený víkend? Nech je to čokoľvek, pre posledný zo série HÝBSA dní sa oplatí zmeniť plány.

ŠAMORÍN 14. septembra 2017 (WBN/PR) – Máte už program na predĺžený víkend? Nech je to čokoľvek, pre posledný zo série HÝBSA dní sa oplatí zmeniť plány. Túto sobotu zažije v šamorínskom X-Bionic SPHERE dobrodružstvo celá rodina!

Projekt HÝBSA Slovensko už niekoľko mesiacov prispieva k tomu, že Slováci oprášili tenisky aj varešky a znovu objavili radosť z pohybu či z domáceho varenia. Stačilo im ukázať, že ozdravenie životného štýlu nemusí mať podobu zákazov a odopieraní. HÝBSA Slovensko, projekt pod záštitou TV Markíza, agentúry Be Cool a s podporou BILLA Slovensko, dennodenne inšpiruje, ako sa viac hýbať, kvalitnejšie stravovať, a popritom nezabúdať na zábavu v kruhu najbližších. V Šamoríne v rámci pestrého programu určite nevynechajte stánok BILLA, kde si deti užijú originálnu pátraciu hru po ovocí a zelenine Bludisko, mamičky sa budú môcť zapojiť do súťažnej ankety o najzdravšiu desiatu a každý, kto sa zastaví, má šancu vytočiť si výhru v Kolese šťastia. Medzi účinkujúcimi nebude chýbať ambasádor Billy olympionik Matej Beňuš či zástankyňa zdravej stravy Mirka Luberdová. Tá pre HÝBSA Slovensko pravidelne varí výborné a nutrične vyvážené jedlá z ingrediencií, ktoré bez problémov nájdete aj vo vašej predajni BILLA.

Prirodzene majú v sebe veľa energie, súťaživosť a hravosť, ktorú tu môžu uplatniť. Je to krásny rodinný deň, plný súťaží, medailí a stretnutia množstva známych ľudí, ktorých sledujú v ich obľúbených programoch. Čím ďalej, tým viac ľudí chodí aj za mnou kvôli receptom, z čoho sa veľmi teším,“ hovorí stálica programu HÝBSA dní. Dvojnásobná mama sa snaží svoje znalosti o strave prenášať aj na drobcov. Prezradila, že tajomstvom jej úspechu je ponúkať deťom alternatívy, nad ktorými neohrnú nos. Napríklad hranolky upečené v rúre namiesto vyprážania či sladké lievance z pohánky, špaldy a kefíru.

„Vidím snahu rozšíriť produkty o zdravé formy obilnín, múk, ovocie a zeleninu od lokálnych farmárov, a potešili ma aj vajíčka spod Tatier z voľného výbehu,“ hovorí skúsená kuchárka známa tým, že si potrpí na kvalitu prísad. Posolstvo projektu HÝBSA Slovensko je Mirke osobne blízke a nenechá sa odradiť ani sychravou jeseňou. „Keď je problém stráviť väčšinu času vonku, snažím sa s deťmi aspoň navštevovať pohybové tréningy pre deti, no keď sa dá, stále uprednostňujeme prechádzku v lese a hranie sa na ihrisku.“ 

A aké sú Mirkine fit tipy do (nielen jesennej) kuchyne? „Dôležitá je pestrosť, aby sme nepodávali dokola 2-3 obľúbené jedlá, lebo je malá pravdepodobnosť, že v nich bude zastúpené všetko, čo telo potrebuje. Nezabúdať najmä na strukoviny – sú skvelým zdrojom bielkovín a nahradia aj mäso, ktoré nemusí byť na stole každý deň. Zároveň sú cenovo dostupné a sýte. Zo sacharidov odporúčam pridať do jedálnička pšeno, batáty, topinambury a rôzne druhy ryže. Čo sa týka zeleniny, viem, že u detí to býva ťažké, u nás mám dobrú skúsenosť s čerstvými šťavami. A keďže na jeseň nám chutia sýtejšie jedlá, oplatí sa vymeniť nezdravé tuky za tuky z orieškov ako nepražené mandle, kešu, slnečnicové či tekvicové semienka a zdravé oleje, napríklad olivový, hroznový či prepustené maslo.“

Nezabudnite, Mirkine varenie naživo uvidíte už v sobotu 16. septembra na HÝBSA dni v Šamoríne. Registrujte sa bezplatne ešte dnes na www.hybsa.markiza.sk.

Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.

Počasie