• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Máte doma malé dieťa? Takto viete uspať bábätko cez deň aj večer!

Máte doma malé dieťa? Takto viete uspať bábätko cez deň aj večer!

Máte doma malé dieťatko? Nosíte ho, kočíkujete, spievate mu, ale napriek všetkému nedokáže zaspať? Ako je to s uspávaním?

Ako uspávať bábätká? Každé bábätko potrebuje samostatnú starostlivosť a na každé zaberá iný prístup, aj čo sa týka uspávania.

Ako uspať bábätko ?

Niektoré deti zaspia hneď, ako ich uložíte do postieľky, iné potrebujú k zaspávaniu trochu dopomôcť. Niekedy každodenné uspávanie sprevádza aj silný plač či krik. Čo robiť a ako pripraviť dieťa na spánok? Malé dieťa potrebuje dlhý a kvalitný spánok v noci aj cez deň. Ako dosiahnuť, aby vám dieťatko rýchlo zaspalo? Vyskúšajte týchto pár trikov.

Pravidelnosť

Už od prvého okamihu by ste si mali zaviesť istú pravidelnosť v starostlivosti o vaše dieťatko. Určenie si istého pravidelného režimu pomôže vám, aj vášmu bábätku. Rozdeľte si čas na kojenie, hranie a spánok.

Vymedzte si približný čas na kojenie. Nemusí to byť v presných intervaloch, ale snažte sa to robiť vždy po zobudení dieťatka a nie tesne pred spaním. Ak budete kojiť dieťa pred spaním, hrozí, že vám neskôr bez kojenia nezaspí.

Pokoj pred spaním

Ak sa chystáte uspať dieťa, je dôležité, aby ste ho na to už vopred predpripravili. Skúste spomaliť, nenaháňať sa a nevyvíjať s dieťatkom tesne pred spaním nové aktivity či hry.

Skúste bábätko popestovať, hovoriť a prihovárať sa tichším hlasom, stlmte zvuk televízora alebo rádia. Čo pomôže, ak chcete uspať dieťa cez deň? Cez deň je to vždy zložitejšie, pretože dieťa je aktívnejšie a má viac energie. Pomôže vám, ak pred spaním v miestnosti urobíte menšie prítmie, zatiahnete žalúzie a pripravíte ho na tmu.

Vaša spoločná rutina

Ako uspať bábätko večer? Po celom dni je niekedy bábätko veľmi náročné uspať tak, aby prespalo v noci čo najdlhšie bez prebudenia. Takisto aj tu platí zavedenie istej pravidelnosti či rutiny.


V niektorých prípadoch pomáha, ak sa bábätko cíti v bezpečí. Ak vie, že je vo svojom prostredí, kde je pri ňom mamička i otecko. Preto, ak chcete, aby vaše dieťatko v noci pokojne zaspávalo, opakujte rutinné úkony každý večer pred spaním. Tieto úkony opakujte v podobnom čase a slede každý večer.


- Kúpte ho vo vaničke v tej istej izbe, v ktorej zaspáva.

- Pred spaním sa mu jemne prihovárajte a snažte sa ho upokojiť.

- Uspávajte ho rovnakými hračkami a zvukmi, prípadne mu dajte na chvíľu cumlík.

Na každé dieťa platí niečo iné

Pri uspávaní dieťatka potrebuje v prvom rade trpezlivosť. Ako sme už spomínali, každé dieťa potrebuje iný, originálny prístup. Neexistuje jeden zaručený spôsob, ako uspať dieťa. Každý si musíte nájsť ten vlastný. Niektorému bábätku sa lepšie zaspáva v náručí, inému v kočíku či v postieľke.


Taktiež jedným osvedčeným trikom je, ak sa s dieťatkom mierne pohupujete. Môžete ho držať v náručí, prípadne ho uspať vo vajíčku a dokonca aj pomocou fit lopty. Najčastejšie platí to, že dieťa potrebuje cítiť vašu prítomnosť a vaše dotyky. Pred spaním ho hladkajte po líci, nošteku, alebo vyskúšajte jemnú masáž.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie