• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

8 kombinácií potravín, ktoré vám pomôžu zhodiť nadbytočné kilá

8 kombinácií potravín, ktoré vám pomôžu zhodiť nadbytočné kilá

Kukurica zvyšuje efekt chudnutia, pretože obsahuje robustný škrob

Kombinovanie potravín zabezpečuje nielen ich lepšiu chuť, ale aj zdravé chudnutie. Niektoré štúdie ukazujú, že kombinácia určitých potravín zlepšuje trávenie, dodáva vám viac energie a pomôže vám schudnúť. Pozrite sa, ktoré potraviny dokážu zatočiť s kilami navyše.

1. Zelenina + varené vajcia

Podľa jednej štúdie, vajcia pomáhajú vstrebávať karotenoidy (pigmenty, ktoré dodávajú farbu zelenine). Karotenoidy pomáhajú nielen bojovať proti priberaniu, ale tiež chránia proti strate zraku a rakovine. Taktiež vyživujú našu pokožku.

2. Tuniak + zázvor

Zázvor urýchľuje vyprázdňovanie žalúdka a blokuje enzýmy, ktoré podporujú zápal. Tuniak obsahuje Omega-3 mastné kyseliny, ktoré zabraňujú ukladaniu tuku v oblasti brucha. Perfektná kombinácia, ak sa chcete zbaviť nadbytočných kíl.

3. Špenát + avokádový olej

Tieto dve potraviny potláčajú chuť do jedla. Avokádový olej tiež pomáha zlepšiť hladinu cholesterolu a obsahuje vitamíny B a E, draslík. Špenát zvyšuje pocit sýtosti a má veľmi nízky obsah kalórií.

4. Kukurica + strukoviny

Podľa jednej štúdie, diéta, ktorá obsahuje strukoviny raz za týždeň, je účinnejšia pre zníženie hmotnosti, než tá, ktorá má rovnaké množstvo kalórií, ale bez strukovín. Kukurica zvyšuje efekt chudnutia, pretože obsahuje robustný škrob, ktorý spôsobuje, že telo nemôže absorbovať väčšinu svojich kalórií a glukózy.

5. Melón + červené hrozno

Melón je prírodné diuretikum, ktoré zabraňuje zadržiavaniu tekutín. Hrozno obsahuje antioxidant, ktorý pomáha znižovať hromadenie tuku. Ideálna kombinácia.

6. Kuracie mäso + kajenské korenie

Kuracie mäso je bohaté na proteíny, preto sme dlhšie sýti. A preto tiež prijímame menej kalórií v ďalších jedlách. Kajenské korenie urýchľuje spaľovanie tukov a potláča chuť do jedla.

7. Zemiaky + korenie

Podľa jednej štúdie, zemiaky sú veľmi sýtou celozrnnou potravinou. Okrem toho sú bohaté na draslík. Ak chcete schudnúť, mali by ste ich jesť varené alebo pečené, bez dresingov a bez masla. Korenie zas zabraňuje tvorbe nových tukových buniek.

8. Káva + škorica

Škorica obsahuje účinné antioxidanty, ktoré znižujú brušné mäkké tukové tkanivo. Káva znižuje chuť do jedla. Takže, ak sa snažíte stratiť pár kíl, nie je nič lepšie, než začínať svoj deň šálkou lahodnej kávy so škoricou.



Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie