• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

7 spôsobov, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

7 spôsobov, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

Pozrite sa, pomocou čoho ich dokážeme odstrániť.

Zobudiť sa ráno s tmavými kruhmi pod očami môže byť dosť frustrujúce.

Možno vám trochu pomôže ich zakryť mejkap, no stále budete pôsobiť takým unaveným dojmom.

Tmavé kruhy pod očami sú najčastejšie spôsobené únavou. Dostatok spánku môže pomôcť ich vyblednutiu. Ale starnutie, alergie a dokonca aj genetika môžu spôsobiť, že tmavé kruhy sú jasnejšie. Pozrite sa, pomocou čoho ich dokážeme odstrániť.

1. Mandľový olej

Mandľový olej funguje ako prírodný hydratačný prostriedok na pokožku. Tiež pomáha odstrániť opuch, čo znižuje vzhľad tmavých kruhov. Naneste 2-3 kvapky mandľového oleja na okolie očí. Ľahko masírujte oblasť každú noc pred spaním.

2. Zemiaková šťava

Zemiaky sú bohaté na vitamín C, ktorý pomáha dodávať pokožke mladistvý vzhľad. Obsahuje tiež prírodné bieliace zložky. Nastrúhajte surové zemiaky a vytlačte z nich šťavu. Namočte do nej dva vatové tampóny a umiestnite ich pod oči asi na 10 minút. Následne si tvár umyte.

3. Uhorky

Uhorky sú nabité antioxidantmi, ktoré pôsobia na našu pokožku. Nakrájajte uhorku na plátky a dajte ich do chladničky asi na 30 minút. Potom si priložte plátky na a pod oči a uistite sa, že pokrývajú všetky problémové oblasti. Nechajte uhorky pôsobiť na 10-15 minút a umyte si tvár studenou vodou.

4. Paradajková šťava

Paradajky obsahujú antioxidant známy ako lykopén. Lykopén pomáha tónovať pokožku a spôsobuje, že vyzerá zdravo. Použite paradajkový džús na problémové oblasti. Nechajte pôsobiť asi 10 minút. Umyte tvár studenou vodou.

5. Čaj

Čaj je plný antioxidantov, kofeínu a tanínov, ktoré fungujú ako liek na tmavé kruhy a opuchnuté oči. Urobte si šálku zeleného alebo čierneho čaju a počkajte, kým sa ochladí. Namočte vatové tampóny do šálky a potom ich priložte na oči. Môžete tiež použiť chladené čajové vrecká. Nechajte pôsobiť asi 10-15 minút.

6. Bylinné kocky ľadu

Ľad zvyšuje pružnosť pokožky, vyhladzuje vrásky a znižuje opuch. Zmrazte bylinky do kociek ľadu, aby bol tento prostriedok super účinný. Vezmite 1 čajovú lyžičku šalviových listov, petržlenu, a harmančeka na každých 200 ml vody. Do byliniek nalejte vriacu vodu a nechajte odstáť asi dve hodiny. Nechajte zmes vychladnúť, potom nalejte do ľadových foriem a uložte do mrazničky. Každé ráno si trite oblasti okolo očí s kockou ľadu cca 30 sekúnd.

7. Masáž

Ľahko masírujte oblasť pod očami prstami a potom naneste na tieto miesta hydratačný očný krém, ktorý môže pomôcť stimulovať prietok krvi, znížiť suchú pokožku a zbaviť vás tmavých kruhov pod očami.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie