• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

7 príznakov toho, že má vaše telo veľa cukru

7 príznakov toho, že má vaše telo veľa cukru

Ak máte neustále pocit únavy a nedostatku energie, zrejme konzumujete príliš veľa cukru.

Dalo by sa povedať, že cukor je pre človeka ako taká droga. Je veľmi jednoduché a rýchle si naňho navyknúť. V menšom množstve nám nemôže ublížiť. Keď to však začneme prehánať, následky môžu byť veľmi zlé. Nasledujúce príznaky naznačujú, že naše telo má veľa cukru. Ak sa s nimi stretnete, mali by ste sa pokúsiť obmedziť príjem cukru, akonáhle je to možné, s cieľom zlepšiť svoje zdravie a vyhnúť sa početným zdravotným problémom.

1. Chuť na cukor

Ak príliš často túžite po niečom sladkom, pravdepodobne ste závislý na cukre. Cukor spôsobuje závislosť a jeho spotreba vedie k reťazovej reakcii chutí na sladké.

2. Nedostatok energie a únava

Ak máte neustále pocit únavy a nedostatku energie, zrejme konzumujete príliš veľa cukru. Potraviny s vysokým obsahom cukru dočasne zvýšia energiu, no potom dochádza k zlyhaniu, a tak zostávame unavení po celý deň.

3. Priberanie

Cukor je bez vlákniny a bielkovín, takže nevedie k pocitu sýtosti. Čím viac cukru konzumujeme, tým viac kalórií dostaneme. Cukor spúšťa uvoľňovanie inzulínu, ktorý „nesie“ cukor do telesných orgánov, aby mohli byť použité pre energiu.

4. Časté prechladnutia a chrípky

Vysoký príjem cukru tiež oslabuje imunitný systém a jeho schopnosť zabrániť prechladnutiu, vírusom, chrípke, a chronickým chorobám. Ak sa vám podarí znížiť spotrebu cukru, znížite riziko týchto zdravotných problémov.

5. Chuťové poháriky

Alpert tvrdí, že príjem príliš veľa cukru bombarduje chuťové poháriky. Z tohto dôvodu začnete mať v priebehu času chuť na ešte sladšie potraviny.

6. Zahmlený mozog

Tzv. zahmlený mozog je jedným z najčastejších príznakov nízkej hladiny cukru v krvi. Hladina cukru v krvi sa rýchlo zvyšuje a potom zrazu klesne. Odborníci tvrdia, že nesprávna kontrola hladiny cukru v krvi zvyšuje riziko zdravotných problémov.

7. Kožné problémy, tmavé kruhy pod očami

Spotrebovaný cukor pôsobí ako zápal v tele, a tým spôsobuje rôzne zápalové kožné problémy, ako je akné, ekzémy, nadmerná suchosť, či olejnatosť. Ak znížite príjem cukru, bude vaša koža čistá a mäkká. Nadmerná konzumácia sladkých potravín by tiež mohla spôsobiť únavu adrenalínu, ktorý sa často prejavuje tmavými kruhmi pod očami.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie